Het laatste formule 1 nieuws

135 mln extra voor evenementen, onzekerheid DutchGP Zandvoort duurt voort

135 mln extra voor evenementen, onzekerheid DutchGP Zandvoort duurt voort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het kabinet trekt 135 miljoen euro extra uit voor steun aan de evenementensector. Organisatoren kunnen een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aangekondigd. Dat gebeurt omdat de coronamaatregelen afgelopen weekend onverwacht werden aangescherpt. De sector had om extra steun gevraagd.

Voorheen konden evenementen maximaal 80 procent van gemaakte kosten vergoed krijgen, nu wordt dat 100 procent. Verder vallen voortaan ook artiesten van buiten de Europese Unie onder de regeling.

13 augustus wordt de dag van de waarheid: dan wordt duidelijk of evenementen weer mogelijk zijn. Vanwege die onzekerheid, kunnen ook organisatoren van evenementen in de drie weken na die datum aanspraak maken op de regeling.

De Grand Prix van Zandvoort is precies drie weken later en wordt georganiseerd van 3 tot en met 5 september. Wat de gevolgen gaan zijn voor de Formule 1 Grand Prix blijft vooralsnog onduidelijk.

De organisatie van de race spant samen met ID&T en nog dertig andere professionele organisaties van evenementen een kort geding aan bij voor een voorlopige voorziening. De organisaties zijn het gezamenlijk niet eens met de corona-maatregelen die vorige week vrijdag onverwachts werden aangekondigd.

Die zaak dient aanstaande vrijdag om 10:00 uur voor de rechter in Den Haag.

Lees hier deel 1 van ons tweeluik met Lammers waar het gaat over de rugstreeppad en de zandhagedis.

Lees hier deel 2 van ons tweeluik waar het gaat over de mogelijke dreiging die de pandemie nog kan hebben op de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort.

Lees het hele artikel op de volgende pagina 135 mln extra voor evenementen, onzekerheid DutchGP Zandvoort duurt voort