Het laatste formule 1 nieuws

17-jarig toptalent maakt zijn eerste Formule 1-meters

17-jarig toptalent maakt zijn eerste Formule 1-meters

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 2-coureur Theo Pourchaire, pas 17 lentes jong, stapt deze woensdag in de Alfa Romeo -bolide voor een Pirelli-bandentest in Hongarije. Het zullen zijn eerste meters worden in een Formule 1 -bolide bij het team waar hij in de junioropleiding zit.

De Fransman maakte vorig seizoen als een van de jongste deelnemers van het veld een ijzersterke indruk in de Formule 3. Hij werd namelijk net tweede in het kampioenschap achter kampioen Oscar Piastri, waarna hij dit jaar al de overstap mocht maken naar de Formule 2. Ook daar is hij de jongste man van het veld en dit seizoen maakte hij al een ijzersterke indruk.

Tijdens zijn eerste kennismaking met het circuit in Monaco snelde hij namelijk naar de polposition en daaropvolgend de overwinning in het prinsdom. Later in het seizoen brak hij tijdens een van de Formule 2-races in Azerbeidzjan echter zijn arm, maar hij herstelde snel genoeg om een ruime maand later weer aan de start te verschijnen in Groot-Brittannië. Hij staat momenteel knap zesde in het klassement.

Teambaas Frederic Vasseur sprak met onder meer RacingNews365 over de jonge Fransman voordat bekend werd dat hij de test zou gaan doen. De Alfa Romeo-voorman wil het rustig aan doen met zijn pupil. “Hij zal eerst nog meer van zich moeten laten gelden in de Formule 2, daarna gaan we met hem in gesprek.”

“We hebben al een contract, maar ik wil het sowieso niet overhaasten. We moeten niet vergeten dat hij pas 17 jaar is. Ik was vorig jaar en ben dit jaar onder de indruk van hem, maar voor volgend seizoen is het nog te vroeg om hem naar de Formule 1 te halen.”

“Hij is meer dan jong, pas 17. Hij heeft nog niet eens een rijbewijs, dus we moeten hem de tijd gunnen. We hebben geen haast, maar ik denk wel dat hij een hele goede coureur is”, aldus de Fransman.
Het Grand Prix-weekend in Hongarije liep uit op een teleurstelling voor Max Verstappen en heel Red Bull. Hij kon slechts enkele puntjes scoren, nadat hij in de openingsronde van de baan werd getikt door Valtteri Bottas in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina 17-jarig toptalent maakt zijn eerste Formule 1-meters