Het laatste formule 1 nieuws

9,9 miljard omzet voor Jumbo 2021, omzet La Place valt tegen

9,9 miljard omzet voor Jumbo 2021, omzet La Place valt tegen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Koninklijke Jumbo Food Groep heeft 2021 afgesloten met een totaalomzet van € 9,91 miljard. De consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg afgelopen jaar met 2% en kwam uit op € 9,9 miljard. Dit is wederom meer dan de marktgroei die uitkwam op 1,7% (bron: Nielsen).

De omzetgroei is deels vertekenend omdat het boekjaar 2020 één week meer telde (53 i.p.v. 52). Gecorrigeerd voor deze extra omzetweek in 2020 bedraagt de omzetgroei in 2021 voor Jumbo circa 4%. Opnieuw slaagde Jumbo er daardoor in haar marktaandeel in Nederland te verhogen naar ruim 22% eind 2021. De omzetbijdrage van foodserviceformule La Place was met € 52 miljoen, een plus van 4% ten opzichte van 2020, wederom tegenvallend als gevolg van de noodgedwongen sluitingen door de coronamaatregelen. Jumbo wist haar winkelbestand uit te breiden met 18 locaties, waaronder vijf Jumbo City vestigingen in Nederlandse stadscentra en negen winkels in België, inclusief de eerste Jumbo City in Antwerpen. Het totale aantal winkellocaties in Nederland en België kwam in 2021 uit op 705. De online activiteiten van Jumbo hielden met een omzetstijging van 30% hun groeispurt vast. Om de snelle groei van online boodschappen doen te kunnen faciliteren, investeerde Jumbo fors in haar E-commerce netwerk. In het afgelopen jaar opende het concern in Bleiswijk haar derde E-Fulfilment Center (EFC) en 10 nieuwe bezorghubs nabij stedelijke centra.

Versterking in Nederland en België
Jumbo wil blijven groeien, offline én online. Naast uitbreiding van het winkelbestand en versterking van de aanwezigheid in stadscentra, zijn afgelopen jaar 55 winkels uitgebreid en/of vernieuwd. Om optimaal te kunnen voldoen aan de snel veranderende klantwensen en -behoeften gaat Jumbo onverminderd door met het moderniseren van haar winkelbestand. Alle vestigingen beschikken inmiddels over een ruim HEMA-schap met huishoudelijke artikelen. Dit jaar begint Jumbo als proef met het aanbieden van eigen voedingsproducten in enkele HEMA-winkels. De uitbreiding in België verloopt voorspoedig, mede ingegeven door een sterke omzetgroei en enthousiaste ontvangst door klanten. Afgelopen jaar zijn er in België 9 nieuwe Jumbo winkels bijgekomen waarmee de teller nu op 17 staat. Twee winkels worden inmiddels geëxploiteerd door franchisenemers. Van de circa 15 Belgische winkelopeningen die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina 9,9 miljard omzet voor Jumbo 2021, omzet La Place valt tegen