Het laatste formule 1 nieuws

Aanvallers in Formule 1 kennen hun plek: achter Verstappen en Hamilton

Aanvallers in Formule 1 kennen hun plek: achter Verstappen en Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris viert een podiumplaats in Italië met zijn monteurs WK-leider Max Verstappen, regerend kampioen Lewis Hamilton en hun teams Red Bull Racing en Mercedes spelen dit Formule 1-seizoen de hoofdrol. Hun adjudanten Sergio Pérez en Valtteri Bottas vervullen een bijrol, maar daarachter gebeurt genoeg om op te letten.

In Frankrijk wordt zondagmiddag de zevende grand prix van het jaar gereden, bijna een derde van het seizoen zit erop. Tijd voor een tussenbalans met vier aanvallende middenvelders en hun renstallen. Voldoen ze aan hun eigen verwachtingen en kloppen hun voorspellingen?

McLaren-coureur Lando Norris is de revelatie van de eerste zes races. De 21-jarige Brit pakte in alle grand prixs punten en stond al twee keer op het podium. Toch was zijn seizoenprognose iets te rooskleurig. Verstappen en Hamilton zijn en blijven een maat te groot en in de pijlsnelle RB16B is ook Verstappens teamgenoot Sergio Pérez niet bij te benen.

Norris’ prestaties krijgen extra glans doordat hij zijn hoog aangeschreven teamgenoot Daniel Ricciardo declasseert. “Daniel is bloedsnel als een auto hem ligt, maar hij is nog zoekende. Hij voelt zich nog niet comfortabel en vertrouwen is cruciaal om in de Formule 1 te presteren”, zegt Norris. Meer tijd

Hij verwacht dat de Australiër simpelweg wat meer tijd nodig heeft. “De McLaren is geen gemakkelijke auto. Het is al mijn derde jaar hier en Daniel komt net binnen.”

Norris heeft het tijdens de races vooral aan de stok met Ferrari. Oranje en rood zijn aan elkaar gewaagd. “Ferrari is veel sterker dan vorig jaar, vooral op zaterdag”, analyseert Norris.

“In kwalificatie zijn ze ijzersterk, die polepositions van Leclerc in Monaco en Bakoe waren geen toevalstreffers. Op zondag zijn wij vaak beter. Het is zaak dat zo te houden.”

Ferrari is nog geen winnende, laat staan dominante machine, maar de opmars van de Italianen is onmiskenbaar. Ruim achter Red Bull en Mercedes staat Ferrari derde in het WK voor constructeurs, pal voor McLaren. Maar slecht nieuws is er ook: de Scuderia zal de SF21 niet verder ontwikkelen. Het team zet alles op 2022 en zal dit seizoen geen grote sprongen meer maken.

“Onze resultaten ogen rooskleurig, maar het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aanvallers in Formule 1 kennen hun plek: achter Verstappen en Hamilton