Het laatste formule 1 nieuws

Aanvaring Hamilton en Verstappen zorgt voor discussies en zet verhoudingen op scherp

Aanvaring Hamilton en Verstappen zorgt voor discussies en zet verhoudingen op scherp

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen op het circuit van Silverstone Alles en iedereen bij Red Bull Racing kookt van woede nadat Max Verstappen zondag van de baan werd getikt door Lewis Hamilton, die zelf ook nog de race won en dat uitbundig vierde met het publiek op Silverstone.

“Ik denk niet dat de normale straffen hier van toepassing zijn”, brieste adviseur Helmut Marko. “Zulk roekeloos en gevaarlijk gedrag zou met een schorsing moeten worden bestraft.” Hamilton na zege racistisch bejegend

Na afloop van de Grand Prix op Silverstone werd Lewis Hamilton racistisch bejegend op sociale media, zo melden verschillende Britse media. Volgens Sky Sports zouden er onder meer emoji’s van apen en andere racistische uitingen op de Instagram-pagina van Mercedes zijn geplaatst.

De FIA, de Formule 1 en Mercedes hebben in een gezamenlijk statement gereageerd en veroordelen de uitlatingen. “We veroordelen dit gedrag in de sterkst mogelijke bewoordingen. Deze mensen hebben geen plaats in onze sport.”

Ook het team van Verstappen, Red Bull Racing, bracht een statement uit waarin ze het racisme jegens Hamilton veroordelen. “Ook al zijn we rivalen op de baan, we zijn allemaal verenigd tegen racisme. We veroordelen elke vorm van racisme. Er is nooit een excuus voor en er is zeker geen plaats voor in onze sport.” Hamilton kwam er uiteindelijk vanaf met een tijdstraf van tien seconden, die voor hem nauwelijks invloed had op de wedstrijd. Waarom is die straf dan zo laag?

De FIA baseert zijn oordeel puur op het incident en weegt de consequenties voor bijvoorbeeld de uitslag van de race en de stand in het WK-klassement niet mee. De teams hebben een paar jaar geleden allemaal met het huidige systeem ingestemd, waarbij vaak betrekkelijk lage straffen van vijf en tien seconden worden gegeven.

“Hamilton is de voornaamste schuldige aan de crash”, oordeelden de stewards in hun rapport. “Toen Verstappen instuurde voor de bocht, voorkwam Hamilton contact niet.” Dit artikel bevat een video. 0:44 Hamilton over incident met Verstappen: ‘Hij sneed me af’ Deze video is alleen in Nederland te bekijken. Hamilton had bijvoorbeeld ook een stop-and-go-penalty kunnen krijgen, die hij niet aan een reguliere pitstop […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aanvaring Hamilton en Verstappen zorgt voor discussies en zet verhoudingen op scherp