Het laatste formule 1 nieuws

Abiteboul helder: Ook Renault tegen motorenplan van Red Bull

Abiteboul helder: Ook Renault tegen motorenplan van Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

20:15 – Renault is tegen het bevriezen van de motorische doorontwikkeling in de Formule 1 na het seizoen 2021. Teambaas Cyril Abiteboul heeft dat vrijdag bevestigd aan onder meer Motorsport.com. Het Franse merk is daarmee net als Ferrari tegenstander van het motorenplan van Red Bull.

Red Bull wil na het aangekondigde vertrek van Honda zelf door met de motoren van Japanse makelij. Maar om dat te kunnen doen, hebben beide team van de energiedrankengigant een bevriezing van de doorontwikkeling nodig. Daar is echter een meerderheid van de rivalen en goedkeurig van de FIA voor nodig. Mercedes heeft bij monde van Toto Wolff al laten weten het plan van Red Bull te steunen, maar Ferrari is dan weer faliekant tegen.

Veranderde meningen: Renault nu tegen
Renault heeft zich tot dusver redelijk op de vlakte gehouden, in ieder geval in de publiciteit, maar daar is recent verandering in gekomen. “Ik ben tegen het bevriezen van de motorische doorontwikkeling”, laat Abiteboul vrijdag in duidelijke bewoordingen aan Motorsport.com weten. Red Bull heeft er daarmee een extra tegenstander bij en dat terwijl Helmut Marko juist snel duidelijkheid wil. De Oostenrijker heeft zelfs een deadline van half november op tafel gelegd, hetgeen met de huidige weerstand tamelijk optimistisch lijkt.

“Als je mij dit zes maanden geleden had gevraagd, dan waren we juist voor dit plan geweest. Toen hebben we ons meermaals ingezet voor een lager budgetplafond, om de kosten van het chassis te beperken. Tegelijkertijd streefden we naar minder kosten op motorisch vlak, waardoor we het bevriezen van de doorontwikkeling wilden accepteren”, zo vervolgt Abiteboul zijn uitleg. “Maar uitgerekend Red Bull Racing en Honda waren toen tegen, dat hebben we destijds maar geaccepteerd.”

Focus op nieuw motorreglement, niet op ontwikkelingsstop
Inmiddels zijn de meningen van beide partijen veranderd: Red Bull doet er alles aan om een ontwikkelingsstop af te dwingen, terwijl Renault juist tegenstander is geworden. “We zijn een andere route ingeslagen. Sindsdien hebben wij hard gewerkt aan de motorische plannen voor 2022. Als je mij vandaag vraagt naar mijn mening over het bevriezen van de doorontwikkeling dan is die duidelijk anders dan zes maanden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Abiteboul helder: Ook Renault tegen motorenplan van Red Bull