Het laatste formule 1 nieuws

Abu Dhabi neemt Yas Marina Circuit op de schop voor meer inhaalacties

Abu Dhabi neemt Yas Marina Circuit op de schop voor meer inhaalacties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Abu Dhabi vormt ook dit jaar weer de seizoensafsluiter in de Formule 1, maar de race zal er anders uit gaan zien dan in de voorgaande jaren. Omdat de Grand Prix in de Verenigde Arabische Emiraten zelden een spektakelstuk oplevert, gaat het Yas Marina Circuit onder het mes.

De organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi zet deze zomer een ploeg aan het werk, die het Yas Marina Circuit onder handen gaat nemen. Men wil namelijk dat de seizoensfinale van de Formule 1 meer spektakel op gaat leveren. Max Verstappen won de laatste editie bij de Perzische Golf, maar van een sprankelende race was absoluut geen sprake. Abu Dhabi kreeg dan ook vaak de kritiek dat het een saaie race was en dat er te weinig gebeurde. Deze kritiek heeft de promotor ter harte genomen en daarom gaat er deze zomer gesneden worden in de lay-out van het circuit.

“We hebben gekeken naar het verbeteren van het circuit. We hebben naar onze toeschouwers, fans, de coureurs, de FIA en de FIA geluisterd”, zei Saif Al Noaimi, plaatsvervangend CEO van Abu Dhabi Motorsports Management ten overstaan van Motorsport.com . “Ook hebben we gewerkt om dit jaar spannende veranderingen door te voeren aan de lay-out van het circuit. In de zomer voeren we de aanpassingen aan het circuit door, zodat we op tijd klaar zijn voor de GP van Abu Dhabi van dit jaar.”

Er is nog geen officiële informatie bekend over welke delen van het circuit op de schop gaan, maar op Twitter circuleren al wel de eerste schetsen. Op onderstaand voorbeeld is bijvoorbeeld te zien dat er een drietal bochten aangepast kunnen gaan worden. De witte lijnen laten zien hoe het huidige circuit eruit ziet, terwijl de groenen lijnen aangeven hoe de nieuwe lay-out eruit moet komen te zien.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Abu Dhabi neemt Yas Marina Circuit op de schop voor meer inhaalacties