Het laatste formule 1 nieuws

Acht positieve coronatesten in de Formule 1

Acht positieve coronatesten in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurlijk wil men zoveel mogelijk negatieve corona-uitslagen zien in de Formule 1 , maar het feit dat er wekelijks mensen positief worden getest en dat er zodoende snel gehandeld kan worden, geeft aan dat het systeem werkt. Wekelijks brengt de FIA verslag uit van de testresultaten.

In de week van 9 tot en met 15 oktober is er een totaal van 1.506 coronatesten uitgevoerd, waarvan er acht positief terugkwamen. Een groot deel daarvan werd zoals we weten ingeleverd door Mercedes -personeel. Die betreffende personen werden vervangen door nieuwe personeelsleden die in allerijl naar de Nurburgring werden gebracht.

De FIA benadrukt zoals altijd dat het de cijfers deelt om transparant te blijven, maar ook dat het om privacyredenen niet kenbaar maakt om wie het gaat. Mercedes zelf liet al doorschemeren dat het in haar geval niet om personen ging die door het brede publiek als ‘bekend’ gezien worden. Het Corona-virus heeft Nederland weer in zijn greep en raakt ook de autosportwereld hard. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus onder controle krijgen en in 2021 weer gave (race-)events hebben mét publiek.

Download nu de officiële Corona App – Coronamelder van de Rijksoverheid. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Acht positieve coronatesten in de Formule 1