Het laatste formule 1 nieuws

Achtergrond: Pérez kiest meest opmerkelijke hoogtepunten uit zijn carrière

Achtergrond: Pérez kiest meest opmerkelijke hoogtepunten uit zijn carrière

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Achtergrond: Pérez kiest meest opmerkelijke hoogtepunten uit zijn carrière Checo Pérez zijn weg naar de absolute top begon op jonge leeftijd. Sinds 2011 is hij een vaste waarde in de Formule 1. Zijn huidige werkgever, Red Bull Racing , vroeg naar zijn vijf hoogtepunten uit zijn loopbaan en publiceerde zijn keuzes op haar officiële website.

Vliegen naar Duitsland
Pérez zijn doel is vanaf jongs af aan duidelijk: Formule 1-coureur worden. Op zesjarige leeftijd begint de Mexicaan met karten, maar om door te breken was een overzeese stap richting Europa noodzakelijk. Op 15-jarige leeftijd – in 2005 – verhuisde hij naar Duitsland om voor Team Rosberg te racen in het kampioenschap van de Formule BMW Adac-serie, een openwielklasse voor opkomende talenten. “Die stap zetten was cruciaal”, zegt Pérez. “En toen ik die kans kreeg om naar Europa te verhuizen, was het erg belangrijk voor mij om uiteindelijk naar de Formule 1 te kunnen komen.” Grappig feitje: tijdelijk woonde de Mexicaan in het restaurant van de teameigenaar.

Het kampioenschap in deze opstapklasse wint Nico Hulkenberg , Pérez wordt veertiende. De jonge coureur besluit in 2006 nog een jaar in deze serie te rijden. In dat seizoen wordt de Mexicaan zesde.

Debuut in de F1
Pérez komt in 2009 in de GP2 terecht (nu Formule 2) en rijdt daar twee seizoenen. In zijn eerste seizoen maakt de Mexicaan nog geen grote indruk, maar in 2010 laat hij zijn rechtervoet spreken. Pérez wordt tweede achter Pastor Maldenado en hij verslaat zijn teamgenoot Giedo van der Garde bij het team Barwa Addex Team.

Deze prestaties vallen op bij Peter Sauber , eigenaar van het Sauber F1-team. Pérez wordt gebeld door het Zwitser. De vice-kampioen van de GP2 krijgt van Sauber een stoeltje aangeboden voor 2011. Met het tekenen van zijn eerste F1-contract komt zijn droom in vervulling.

Voor Pérez was dit moment ‘best bijzonder’. “Ik heb mijn hele leven gewerkt om daar te komen en als je het haalt, waardeer je het enorm. Het is een enorme opoffering.” De aankondiging van zijn entree in de hoogste autosportklasse werd in zijn geboorteland gehouden. ”Thuis was het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Achtergrond: Pérez kiest meest opmerkelijke hoogtepunten uit zijn carrière