Het laatste formule 1 nieuws

Adjudanten Valtteri en Sergio spelen sleutelrol in titanenduel Lewis versus Max

Adjudanten Valtteri en Sergio spelen sleutelrol in titanenduel Lewis versus Max

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de schaduw van het gevecht tussen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en uitdager Max Verstappen, wordt het duel tussen Valtteri Bottas en Sergio Pérez steeds boeiender. Hoewel ze vooralsnog een bijrol spelen in de grand prixs, kunnen hun prestaties doorslaggevend zijn in het duel om de wereldtitels.

Wereldtitels, in meervoud. Want hoewel Formule 1-kijkers vooral oog hebben voor de coureurs, is voor Mercedes en Red Bull Racing het WK voor constructeurs minstens zo waardevol. Vooral omdat het prijzengeld oplevert. “Beide auto’s moeten scoren. F1 is teamsport”, benadrukt Red Bull-teambaas Christian Horner het belang van de tweede rijder.

Horner veegde vanwege matige resultaten Verstappens vorige teamgenoot Alex Albon opzij in ruil voor Pérez, die constanter moet presteren. Topresultaten levert de Mexicaan nog niet, maar de doorgaans genadeloze teambaas toont begrip. “Checo begint zijn plek te vinden. Zijn tijd komt.”

In de kwalificatie voor de Spaanse grand prix ging het mis. Door een schuiver start Pérez van startplek acht.

Checo has spun #SpanishGP �� #F1 Bottas gaat voor wereldtitel

De rol die Pérez speelt bij Red Bull is niet identiek aan de positie van Bottas bij Mercedes. Al was het maar omdat de Fin nog steeds droomt van de wereldtitel. “Ik geef niet op. Hard werken wordt altijd beloond.” Pérez heeft een jaarcontract en moet zich nog bewijzen. “Podiumplekken zijn het doel. Met deze auto kan ik races winnen”, zegt hij zelfverzekerd.

Maar toch, na drie races is eigenlijk al duidelijk wat de taak van Pérez en Bottas wordt: hun collega helpen in de WK-strijd en punten bij de concurrent wegkapen. Bottas legt zich er nog niet bij neer. “Teamorders zijn niet aan de orde. Het gat naar Lewis en Max is te overbruggen. Ik heb kansen gemist, maar ook pech gehad. De crash in Italië, defecte sensoren, slechte pitstops; er was altijd wat.”

Tijdens de GP van Imola crashte Bottas na een botsing met George Russell:

The incident that brought out red flags in Imola � #ImolaGP �� #F1 Een blik op de tussenstand in het WK illustreert dat Bottas (4e, 32 punten) en Pérez (6e, 22 punten) tekortschieten. Pérez heeft een excuus. “We hebben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Adjudanten Valtteri en Sergio spelen sleutelrol in titanenduel Lewis versus Max