Het laatste formule 1 nieuws

Adrie bouwt Circuit Zandvoort tot in detail na als knikkerbaan: 'Valt in de smaak'

Adrie bouwt Circuit Zandvoort tot in detail na als knikkerbaan: ‘Valt in de smaak’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Circuit Zandvoort staat tegenwoordig in het Overijsselse Hardenberg. Uiteraard niet het echte parcours, maar een knikkerversie ervan. De baan staat in het bedrijfspand van Adrie Kikkert (54) en trok in de zomer al veel bekijks. “Iedereen is gek van Formule 1.”

Adrie verhuurt kraampjes, stellingen en winkelruimtes. Een van de huurders, Hans, kwam bij hem met de mededeling dat hij ooit graag een leuke knikkerbaan zou willen maken. Dat kon, zei Adrie daarop. “We zijn er tijdens de lockdown drie maanden dagelijks mee bezig geweest”, zegt hij. “Met z’n tweetjes, totdat de winkel weer openging en ik moest werken. Maar Hans is het brein erachter.” De knikkerbaan Waarom dan het Circuit van Zandvoort? “Dat heeft Hans bedacht”, zegt Adrie tegen EditieNL. “We hadden al wat Formule 1-dingetjes in de winkel. En op dit moment is eigenlijk zowat iedereen gek van Formule 1.” Toeristen

Hoewel het op schaal nagemaakte racecircuit nog niet af was in de zomer, deed Adrie hem toen al wel open. “In de zomer komen hier veel toeristen. Hans zei dat we hem dan echt al moesten laten lopen.” Ja, laten lopen, want je drukt op een knopje en de knikkers beginnen met rollen. De knikkers hebben verschillende kleuren – zo kun je er eentje kiezen waarvan jij denkt dat die gaat winnen. De knikkerbaan Dat concept valt in de smaak, zo vertelt Adrie. “Als ik op de beveiligingsschermen kijk dan zie ik allemaal jeugd en ook ouders om de knikkerbaan heen staan. Het staat vol”, zegt hij. “Heel veel mensen vinden het leuk. Al komen ze er niet speciaal voor naar het pand, want tot vorige week hebben we er nog geen publiciteit aan gegeven.” Uitbreiding?

De baan trok toen de winkel open was dus veel bekijks, en wellicht is dit pas het begin. “Het idee was eigenlijk om de baan door de hele winkel te laten lopen, maar de winkel is 1600 vierkante meter over twee verdiepingen. Dat is wel heel groot”, zegt Adrie. “Maar wie weet komt er ooit een uitbreiding.”

Lees ook: Jurrien bouwt Beekse Bergen na op computer: ‘Al ruim 1000 uur […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Adrie bouwt Circuit Zandvoort tot in detail na als knikkerbaan: ‘Valt in de smaak’