Het laatste formule 1 nieuws

Afwachtende Fransen verslaan machteloze Duitsers

Afwachtende Fransen verslaan machteloze Duitsers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kylian Mbappé (rechts) van Frankrijk is Mats Hummels te snel af. Dankzij een eigen doelpunt van Hummels won Frankrijk. De Franse zege geeft de zogenoemde Groep des Doods van het toernooi in elf landen, met ook Europees kampioen Portugal en outsider Hongarije, sowieso een speciaal aanzicht na één speelronde. Frankrijk en Portugal hebben nu drie punten, Duitsland en Hongarije nul. In de volgende ronde speelt Duitsland tegen Portugal, waarbij de Duitsers zeker een punt moeten halen om met een veilig gevoel aan achtste finales te denken, aangenomen dat ook zij de Hongaren verslaan. Mogelijk is ook drie punten genoeg om als een van de nummers drie door te mogen naar de beste zestien, maar zeker is dat geenszins.

Ach, Frankrijk is een uitstekende wereldkampioen en elk land is jaloers op de diepte van de selectie, want ook de reserves zouden tot de favorieten voor de eindzege behoren. Alleen: de ploeg van bondscoach Didier Deschamps is geen reclame voor aanvallend voetbal. Altijd maar wachten, altijd maar speculeren op de snelheid van Kylian Mbappé.

De ploeg volhardt in voorzichtig spel, met een hermetisch gesloten defensie, met N’Golo Kanté als overal aanwezige stofzuiger en Paul Pogba als dribbelende, passende en wijzende loper en leider. Aanvaller Antoine Griezmann legt ongekende afstanden af, in dienst van Kylian Mbappé en Karim Benzema.

De tactiek is overigens begrijpelijk. Het is verleidelijk om zo te spelen, met de razendsnelle Mbappé als troef in de aanval, een aanvaller die zo snel is dat het bijna ongelooflijk is. Dat bleek bij het hoogtepunt van de wedstrijd, in de 78ste minuut, toen het leek alsof de TGV naar Parijs, Mbappé dus, de boemel naar Dortmund passeerde, maar Mats Hummels maakte de achterstand weer goed met een geweldige sliding, perfect op de bal.

Geregeld vertrok Mbappé sprintend de diepte in, maar soms ontbreekt het hem aan fijne motoriek om in volle snelheid de bal precies te laten doen wat hij bedenkt. En toen hij wel een keer scoorde, heel fraai, na machtige schijnbewegingen en een geplaatste trap, bleek dat hij bij de aanname buitenspel was. Kylian Mbappé wordt op de huid gezeten door Mats Hummels. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Afwachtende Fransen verslaan machteloze Duitsers