Het laatste formule 1 nieuws

Afwijkend en bijzonder tijdschema Formule 1 GP van Emilia Romagna

Afwijkend en bijzonder tijdschema Formule 1 GP van Emilia Romagna

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Officieel heet het circuit nabij Imola het Autodromo Dino e Enzo Ferrari , maar in de volksmond wordt er vaak gerefereerd naar ‘Imola’. Daar zal aankomend weekend Grand Prix van Emilia Romagna, zoals de regio rondom het circuit heet, plaatsvinden. In 2006, destijds heette het nog de Grand Prix van San Marino, werd er voor het laatst geracet door de Formule 1 op Imola.

Op Imola zal de koningsklasse van de autosport een tweedaags tijdschema volgen. De racekalender kan de komende jaren steeds voller raken, waardoor de roep voor verkorte raceweekenden steeds luider wordt. Vandaar dat dit jaar al een test wordt uitgevoerd met een nieuwe weekendformat. De vrijdag valt daarin helemaal weg.

Dat houdt in dat de Formule 1-teams slechts een enkele training voor hun kiezen krijgen, op zaterdagochtend. Om tien uur springen de lichten op groen voor de eerste en enige oefensessie, die anderhalf uur in beslag zal nemen. De kwalificatie vindt tweeënhalf uur na het einde van de training plaats, om 14:00 uur. De Grand Prix volgt vervolgens op zondag al relatief vroeg voor Europese standaarden. Om 13:10 uur worden de coureurs losgelaten voor de Grand Prix van Emilia Romagna.

Check het volledige tijdschema voor de Grand Prix van Emilia Romagna hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Afwijkend en bijzonder tijdschema Formule 1 GP van Emilia Romagna

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de