Het laatste formule 1 nieuws

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP van de Eifel 2020

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP van de Eifel 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix wordt volgend weekend weliswaar op Duitse grond verreden, toch zal de race als de Grand Prix van de Eifel door het leven gaan. Waarom dat is lees je hier. Net als de naam wijkt ook de tijd van de Grand Prix af van het Europese schema dat we de afgelopen maanden leerden kennen.

Op vrijdag beginnen beide trainingen weliswaar op het normale tijdstip. Dat houdt in dat om 11:00 uur de eerste vrije training van start gaat, gevolgd door de tweede oefensessie om 15:00 uur. Op zaterdag zien we ook geen veranderingen, met de start van de derde training om 12:00 uur en de start van de kwalificatie om 15:00 uur.

De begintijd van de Grand Prix van de Eifel wijkt echter af van de andere Europese races die we dit seizoen tot op dit moment zagen. Zondagmiddag 11 oktober om 14:10 stipt vertrekken de coureurs namelijk voor een opwarmronde en zestig raceronden.

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Afwijkend tijdschema Formule 1 GP van de Eifel 2020