Het laatste formule 1 nieuws

Al twee jaar geen punten, maar toch vertrouwt Wolff op Russell: "Lange termijn"

Al twee jaar geen punten, maar toch vertrouwt Wolff op Russell: “Lange termijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nul punten is Williams -coureur George Russell de hekkensluiter van de Formule 1, maar dat weerhoudt Mercedes -teambaas Toto Wolff er niet van om het volste vertrouwen in de 22-jarige Brit te houden. Nog altijd geldt Russell als de toekomst van het topteam.

Het opleidingstalent van Mercedes blijft minimaal tot 2021 bij Williams rijden, de ploeg waar hij ook afgelopen seizoen geen enkel punt pakte. Russell is een product van Mercedes, dat hem bij Williams stalde om vlieguren te maken. Toto Wolff houdt zijn ontwikkeling scherp in de gaten. “ Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zijn onze coureurs en loyaliteit vinden wij heel belangrijk. Maar we kijken altijd naar de toekomst. George maakt zeker deel uit van onze langetermijnplannen, maar nog niet in 2021. We zijn enorm blij dat hij bij Williams de kans krijgt”, stelt Wolff tegenover Motorsport.com . Tevreden met coureurs

Voorlopig is er dus sowieso geen plek voor Russell bij de wereldkampioen. “We zijn heel tevreden met de coureurs die we hebben. Valtteri en Lewis presteren goed, ze kunnen goed met elkaar overweg en dat is belangrijk voor de dynamiek binnen het team.” Hamilton nadert met zijn 35 jaar het einde van zijn carrière. De Brit jaagt dit seizoen op zijn zevende wereldtitel, waarmee hij op gelijke hoogte zou komen met recordhouder Michael Schumacher.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Al twee jaar geen punten, maar toch vertrouwt Wolff op Russell: “Lange termijn”