Het laatste formule 1 nieuws

Albers: "Als je van een afstandje kijkt, is Red Bull super ongeorganiseerd"

Albers: “Als je van een afstandje kijkt, is Red Bull super ongeorganiseerd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christijan Albers Christijan Albers vertelt soms een beetje moedeloos te worden van de houding van Red Bull Racing . Volgens de voormalig Formule 1-coureur moet alles bij de Oostenrijkse formatie altijd maar flitsend en excentriek zijn, maar is bijvoorbeeld de communicatie bij een aantal andere renstallen veel professioneler.

De Formule 1 heeft onlangs het voorstel vanuit Red Bull Racing om de motorontwikkeling tot 2025 te bevriezen, aangenomen. Hierdoor kan het team uit Milton Keynes na dit jaar de krachtbron van Honda overnemen en hier vervolgens op voortborduren, zonder dat deze door ontwikkeld hoeft te worden. Hier heeft Red Bull Racing namelijk niet de kennis noch de financiële middelen voor. Dat de overige fabrikanten en vervolgens ook de sport zelf akkoord zijn gegaan met deze toch opvallende reglementswijziging, is een grote overwinning voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez .

Artikel gaat verder onder video Ook de koningsklasse zelf had er echter baat bij. Red Bull Racing heeft destijds namelijk nadrukkelijk aangeven dat mochten de plannen niet aangenomen worden, zijzelf en zusterteam AlphaTauri haar deelname aan de Formule 1 ‘flink moesten gaan heroverwegen.’ Dat was volgens topman Helmut Marko geen chantage of een dreigement, maar simpelweg een feit. Het team zag namelijk niet langer brood in het zijn van een klantenteam, waardoor een overname van de Honda-krachtbron een van de weinige mogelijkheden was.

Albers kan zich niet helemaal vinden in de houding die Red Bull Racing destijds aannam. “Alles bij dat team moet gaaf, excentriek en flitsend zijn,” vertelt hij in de podcast van De Telegraaf. “Maar als je er van een afstandje naar kijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Niets ten nadele van Max Verstappen, maar bij andere teams zit veel meer professionaliteit wat betreft communicatie,” klinkt het.

Vraag Ben jij het met Albers eens?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albers: “Als je van een afstandje kijkt, is Red Bull super ongeorganiseerd”