Het laatste formule 1 nieuws

Albers stoort zich aan kritiek op Verstappen: "Dat is absolute nonsens"

Albers stoort zich aan kritiek op Verstappen: “Dat is absolute nonsens”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christijan Albers Max Verstappen heeft de afgelopen dagen veel kritiek ontvangen, nadat de Grote Prijs van Turkije voor hem in het water is gevallen. Christijan Albers vertelt zich enorm te hebben gestoord aan alle kenners en analisten.

Startend vanaf de tweede plek, leek er op een spekglad Istanbul Park een mooie race in het verschiet te liggen voor Max Verstappen. Een slechte start, een spin en een verkeerd afgestelde voorvleugel (zo bleek achteraf) zorgden er echter voor dat hij niet verder kwam dan de zesde plaats. Het kwam Verstappen op veel kritiek te staan. Zo zou hij te ongeduldig zijn geweest in zijn jacht op Sergio Perez en maakte hij volgens een aantal analisten fouten die hij in het begin van zijn loopbaan ook maakte.

Artikel gaat verder onder video Christijan Albers heeft zich enorm gestoord aan de vele meningen van ‘analisten op televisie en van zogenaamde kenners op social media.’ “Max Verstappen kreeg er flink van langs na zijn teleurstellende race in Istanbul. Natuurlijk maakte hij een fout waardoor hij spinde, maar het is absolute nonsens om te zeggen dat hij die actie achter Sergio Perez niet had moeten maken,” zo schrijft de voormalig Formule 1-coureur onder andere in zijn column voor De Telegraaf .

Albers vervolgt: “Natuurlijk begrijp ik dat mensen op televisie en journalisten hun verhaal klaar moeten hebben, maar je moet altijd een slag om de arm houden totdat coureurs of teamleden iets hebben gezegd. Zij zijn op dat moment de enige mensen met de expertise. Het is nu eenmaal een technische sport,” leest het. De Nederlander legt onder meer uit dat rijden met een verkeerd afgestelde voorvleugel vrijwel onmogelijk is: “Eigenlijk rij je dan in een compleet andere auto, omdat het gewicht op de auto verandert in de bochten. Je hebt dan geen neutrale luchtstroom meer over de auto, die als het ware scheef gaat staan.”

Vraag Is de kritiek op Verstappen terecht?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albers stoort zich aan kritiek op Verstappen: “Dat is absolute nonsens”