Het laatste formule 1 nieuws

Albers trapt op de rem: "We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen"

Albers trapt op de rem: “We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft na negen races een voorsprong van meer dan 30 punten op Lewis Hamilton in de strijd om de titel. Red Bull en Max domineren momenteel de Formule 1 , maar volgens Christijan Albers moeten er nog niet te vroeg conclusies worden getrokken.

De ex-F1 coureur zegt dat er nog veel races te gaan zijn en alles snel kan veranderen. Ook in de Formule 1. Dit stelt hij in de F1 podcast van de Telegraaf . “Het kan zo weer omdraaien. Er is zo’n zeventig tot tachtig procent kans dat Verstappen wereldkampioen wordt, maar je moet Mercedes niet vergeten. We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen.” Silverstone in het voordeel van Mercedes?

Het verschil zal volgens Albers in ieder geval niet zo groot zijn als in Oostenrijk het geval was. “Over twee weken racen we op Silverstone, daar zijn met name bochten op hoge snelheden, in vergelijking met afgelopen weekend. In Oostenrijk hadden we namelijk vooral mid-speed bochten, niet echt high-speed. Daarnaast komt Mercedes ook weer met updates voor hun thuisrace in Groot-Brittannië. Dus Max heeft echt heel erg goed gedaan, maar de RB16B was ook gewoon erg sterk op de Red Bull Ring . We moeten nog maar zien of dat op Silverstone zo blijft.” Max het natuurtalent

Want volgens Albers bestaat er een verschil tussen puur talent en talent dat veel tijd, training en energie kost om te ontwikkelen. “Max is echt een natuurtalent, geen ‘werktalent’. Werktalenten moeten echt hard werken om tijd te winnen en snel te zijn, maar natuurtalenten hebben veel al. Max voelt wanneer hij wat moet doen, hij heeft het achter in zijn kont zitten, die weet waar hij moet remmen. Hij maakt daarmee het verschil; je hebt dat, of je hebt dat niet.”

Verstappen kan over twee weken zijn natuurtalent weer doen spreken op het circuit van Silverstone, waar de Nederlander hoopt verder uit te lopen op Lewis Hamilton en Mercedes.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albers trapt op de rem: “We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen”