Het laatste formule 1 nieuws

Albers zag nerveuze Verstappen: 'Die heeft ook lopen rommelen en klooien'

Albers zag nerveuze Verstappen: ‘Die heeft ook lopen rommelen en klooien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog maar zes races te gaan dit seizoen blijft het spannend in de strijd om de titel. Er staan slechts zes punten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . In de Formule 1 -podcast van de Telegraaf blikt Christijan Albers vooruit naar de aankomende races. Volgens hem moeten Red Bull Racing en Mercedes zich niet al te druk maken om het volgende seizoen, maar zich focussen op de titelstrijd.

“Je krijgt natuurlijk eerst Austin, dat is echt een Mercedes-circuit. Dan krijg je Mexico, dat is natuurlijk een Verstappen baan. Daar kan hij het verschil maken. Ook al is de auto iets langzamer, maar die maakt het verschil in die laatste sector. Je merkt wel dat de Mercedes nu stapje voor stapje, niet qua updates, een betere standaard set-up heeft” , vertelt Albers in de aflevering.

“Nu is de mogelijkheid voor Red Bull om Max Verstappen wereldkampioen te maken. Dan moet je gewoon alle zeilen bijzetten, dan moet je je helemaal niet druk maken om de auto van volgend jaar. Je kan niet met zekerheid zeggen dat je volgend jaar een goede auto hebt. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Mercedes. Lewis Hamilton kan voor de achtste keer wereldkampioen worden. Ik denk dat ze stiekem toch allebei vol gas doorgaan met updates.” Nerveuze Verstappen

Volgens Albers hadden de twee titelrivalen allebei geen goed weekend. “Als je nu gaat kijken naar de tendens van de laatste races, voor mij heeft Lewis Hamilton dit weekend niet goed gereden. Hij reed wel goed, maar hij had pech overal waar hij terecht kwam. Max was ook niet echt in zijn humeur. Die heeft ook lopen rommelen en klooien.”

“In de interviews was hij wel relaxed, maar je zag ook al, dat was niet de Max Verstappen die de strijd aanging met Bottas. Ze zagen al vanaf het begin, dit is een no-go. Ze hebben alleen geprobeerd de schade beperkt te houden, maar als je ziet hoe nerveus hij was met de auto in Turkije, daar was gewoon bijna niet mee te rijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albers zag nerveuze Verstappen: ‘Die heeft ook lopen rommelen en klooien’