Het laatste formule 1 nieuws

Albon besloot over lot F1-rivalen: "Toen versloeg ik Verstappen in de wereldtitelstrijd'

Albon besloot over lot F1-rivalen: “Toen versloeg ik Verstappen in de wereldtitelstrijd’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alexander Albon is via omwentelingen bij Torro Rosso (het huidige AlphaTauri) en Red Bull na een jaar aan de zijlijn bij Williams uitgekomen. Hij keert terug op het hoogste niveau met een team dat het de laatste jaren moeilijk had. Ondertussen rijden Max Verstappen (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari) en George Russell ( Mercedes ) allemaal voor een topteam. Dat terwijl Albon ze ooit allemaal versloeg. Sterker nog, in zekere zin besliste hij over het lot van zijn rivalen.

Albon vertelt de bijzondere anekdote in de MotorSport Magazine Podcast : “Voordat je verder gaat over het Red Bull-programma, heb ik een leuk verhaal over Young Driver programma’s”, zo luidt hij zijn verhaal in, waarna hij vol trots verder praat over hoe hij over het lot van enkele van de hoogst aangeschreven F1-coureurs van dit moment kon beslissen.

“Eind 2010 versloeg ik Max in het wereldkampioenschap karten. Ik stoomde toen direct van de KF3-klasse door naar de KF1, maar voordat ik die stap maakte, zagen ze in mij het referentiepunt. Ze vroegen aan mij wie goed was en wie niet. Een grote groep coureurs wilde het jaar daarna deel uitmaken van het team (Intrepid, red.). Charles, George, Esteban (Ocon, red.), ze waren er allemaal bij.”

Als de interviewer suggereert dat die F1-sterren van nu allemaal hun doorbraak hebben beleefd door de adviezen van Albon, barst de Thaise Brit in lachen uit: “Ik denk dat ze hoe dan ook wel getekend zouden hebben…. maar weet je wat, misschien ook wel”

Of hij ze ooit de kans heeft gegeven dat opmerkelijke feitje te vergeten? “Ik denk dat ze dat allang vergeten zijn, áls ze dat al ooit hebben onthouden. Ik heb dat thema eigenlijk nooit met hen besproken.” Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto’s

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto’s voor jou op een rijtje.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon besloot over lot F1-rivalen: “Toen versloeg ik Verstappen in de wereldtitelstrijd’