Het laatste formule 1 nieuws

Albon denkt aan terugkeer bij Red Bull: "Zou raar zijn als dat niet in mijn hoofd zit"

Albon denkt aan terugkeer bij Red Bull: “Zou raar zijn als dat niet in mijn hoofd zit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De laatste weken zong plots de naam van Alexander Albon rond in de Formule 1-paddock, ondanks dat alle stoeltjes bij Red Bull al gevuld waren. De Brit was in beeld bij Williams en na het aangekondigde vertrek van George Russell naar Mercedes tekende Albon een contract bij de Britse renstal.

Volgend jaar zal hij volledig deel uitmaken van die renstal en zal hij tijdelijk geen nauwe banden meer hebben met Red Bull. Albon legt zijn keuze voor Williams uit in gesprek met onder meer RacingNews365 , maar eerst vertelt hij hoe het was om een paar maanden aan de zijlijn te staan.

“Het is weer een nieuwe kans natuurlijk voor mij. Ik heb een jaar de tijd gehad om te reflecteren na 2020. Het was natuurlijk tegelijkertijd ook lastig om toe te kijken vanaf de zijlijn. Dat is nooit fijn, maar ik ben blij dat ik er weer aan kan beginnen.”

Hij geeft toe dat hij vorig jaar wel aan had zien komen dat Red Bull hem aan de kant zou gaan schuiven. “Het was geen klap voor mij. Ik wist dat er nog steeds opties waren en dat ik me moest focussen op mijn werk: de DTM en de ontwikkeling van de Red Bull-bolide. Het was geen grote verrassing dat ik werd vervangen.”

“Williams is duidelijk een team dat op de weg terug is”, vervolgt Albon. “Je ziet dat er geïnvesteerd wordt. Ik heb de fabriek bezocht en heb het zelf gezien, iedereen was erg positief en optimistisch. Iedereen wilde graag met me praten en was betrokken. Het leek een hele mooie keuze om bij Williams weer terug te keren op de grid.”

Het ging plots wel snel, de afgelopen weken, gaf ook Albon toe. Hij had al vergevorderde gesprekken met IndyCar-teams gevoerd, maar uiteindelijk kon hij toch terugkeren in F1. “Aan mijn kant waren er gesprekken, maar andere namen zongen toen nog rond. Het is snel gegaan natuurlijk, maar toen duidelijk werd dat George waarschijnlijk naar Mercedes zou gaan en Valtteri naar Alfa Romeo , ging het al helemaal snel. Uiteindelijk lukte het met de hulp van Christian Horner en Helmut Marko.”

Volgend […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon denkt aan terugkeer bij Red Bull: “Zou raar zijn als dat niet in mijn hoofd zit”