Het laatste formule 1 nieuws

Albon dit jaar op de reservebank, maar geeft F1 nog niet op

Albon dit jaar op de reservebank, maar geeft F1 nog niet op

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Britse Thai reed anderhalf seizoen aan de zijde van Verstappen, maar wist het teammanagement nooit echt te overtuigen. Aan het einde van het afgelopen jaar kreeg de sympathieke coureur dan ook te horen dat hij zijn stoeltje in 2021 zou kwijtraken aan Perez. De banden tussen Albon en Red Bull werden echter niet geheel doorgeknipt: de 24-jarige coureur is komend seizoen reserve- en simulatorcoureur bij Red Bull en krijgt daarnaast een kans bij het DTM-team van Red Bull .

Wat er daarna gaat gebeuren, is voor Albon nog een vraag. Hij heeft voor na 2021 geen harde garanties gekregen van het Red Bull-management, maar wel het gevoel dat het team nog achter hem staat. “Als ze niet langer in me hadden geloofd, dan hadden ze wel laten vallen. Van mijn kant heb ik het idee dat ze me nog steeds vertrouwen, ze hebben nog steeds vertrouwen in wat ik kan. We moeten gewoon zien hoe de dingen uitpakken tijdens dit jaar”, aldus Albon in gesprek met geselecteerde media waaronder Motorsport.com . “Wat ik geleerd heb is dat alles draait om hoe graag je iets wilt. En ik wil meer dan wie dan ook op de grid terugkeren in de F1. Dus voor mij is het gewoon een kwestie van mijn hoofd er bij houden. Ik heb dit al eerder doorstaan en ik heb alleen maar kunnen bereiken waar ik nu sta, door al het harde werk dat ik heb gedaan. Ik wil die stoel terug.”

En dat betekent dat Albon komend seizoen zijn stinkende best zal doen om Red Bull er van te overtuigen hem het stoeltje in 2022 terug te geven. Dat zal hij moeten doen door als reservecoureur klaar te staan als hij een kans krijgt, maar realistisch gezien zal hij zich vooral moeten bewijzen in die paar DTM-races die hij in 2021 zal rijden. En dat is een compleet nieuwe raceklasse voor Albon. “Mijn prioriteit is duidelijk: dat is de Formule 1 en dat weten Christian [Horner] en Helmut [Marko]. Dus als er raceweekends clashen, dan zal de F1 altijd voorrang hebben. Ik heb denk ik twee […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon dit jaar op de reservebank, maar geeft F1 nog niet op