Het laatste formule 1 nieuws

Albon: "Doel is om volgend jaar weer gewoon op mijn stoel te zitten"

Albon: “Doel is om volgend jaar weer gewoon op mijn stoel te zitten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Albon Alexander Albon gaat er alles aan doen om in 2022 terug te kunnen keren als fulltime Red Bull-coureur. De jonge coureur blijft positief en is ervan overtuigd dat het team nog altijd genoeg vertrouwen in hem heeft.

Het Formule 1-seizoen van 2020 was erg lastig voor Alex Albon. De Thaise Brit deed enorm zijn best, maar kon niet aan de verwachtingen van Red Bull Racing voldoen. De Thaise Brit kreeg aan het einde van 2020 dan ook te horen dat hij plaats moest maken voor Sergio Pérez, die een éénjarig contract heeft getekend. “Het was teleurstellend en het zal altijd teleurstellend zijn. Dit is onze droom,” wordt Albon geciteerd door Autoweek .

Artikel gaat verder onder video

“Mijn doel is natuurlijk om volgend jaar weer gewoon op mijn stoel te zitten en om ook gewoon klaar te zijn voor dit jaar. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren met COVID in de buurt,” voegt hij eraan toe. “Tijdens de winter heb ik mezelf zo veel mogelijk voorbereid, heb ik geprobeerd om zo fit mogelijk te zijn en heb ik op de simulator gezeten.” Albon benadrukt dat hij, ondanks het feit dat hij zijn stoeltje is kwijtgeraakt, positief blijft. “Als je medelijden met jezelf hebt dan doe je niets om deuren te openen of je stoeltje terug te krijgen, zo zie ik het tenminste,” legt de Thaise Brit uit. “Dus ik denk dat je jezelf gewoon moet afvragen wat je als coureur het beste kan doen om de beste kans te krijgen. Voor mij was dat om meteen weer door te gaan en niet negatief te blijven.”

Albon zal dit jaar uit gaan komen in de DTM en verwacht dat hij daar kan laten zien wat hij waard is. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat zijn team nog altijd de volste vertrouwen in hem heeft. “Laten we eerlijk zijn. Als ze geen vertrouwen in me gehad hadden, dan hadden ze me wel gedumpt. Dus ik weet dat ze nog steeds vertrouwen hebben in mij en wat ik kan doen. We moeten gewoon kijken hoe de dingen dit jaar gaan lopen.”

De […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon: “Doel is om volgend jaar weer gewoon op mijn stoel te zitten”