Het laatste formule 1 nieuws

Albon en Kvyat balen van 'inconsistente' regels rond track limits

Albon en Kvyat balen van ‘inconsistente’ regels rond track limits

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

19:01 – De ‘track limits’ op Imola vormden na de Formule 1-kwalificatie weer een belangrijk gespreksonderwerp. Alexander Albon en Daniil Kvyat spraken hun onvrede over de inconsistentie in de regels duidelijk uit.

De kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna verliep niet vlekkeloos voor Albon, die op zaterdag maar liefst zeven keer een tijd afgenomen zag worden vanwege het niet respecteren van de baanlimieten. In de kwalificatie gebeurde dat twee keer, maar uiteindelijk kwam de Red Bull Racing-coureur ondanks een spin tot de zesde startpositie. “De sessie was oké en tijdens de kwalificatie ging het beter en beter”, stelt Albon tegenover onder andere Motorsport.com. “Eerlijk gezegd ben ik redelijk tevreden. Natuurlijk had ik meer gewild, maar het was niet slecht.”

Waar Albon niet tevreden mee was, waren de track limits. De Britse Thai vindt dat de huidige circuits en auto’s zich te goed lenen om misbruik te maken van de track limits. “Hoe dichter je bij de witte lijn komt, hoe sneller je gaat”, concludeert hij. De irritatie van Albon richt zich niet zozeer op het monitoren van de track limits zelf, maar wel op inconsistenties in de regels. “Er gelden verschillende dingen voor verschillende bochten. In de briefing werd gevraagd waarom in bocht negen de witte lijn geldt en waarom het daar niet hetzelfde is als op de rest van het circuit. Waarom is dat zo?”

Woorden van gelijke strekking spreekt Kvyat uit. De AlphaTauri-coureur haalde op Imola voor het eerst in 2020 het derde deel van de kwalificatie en gaat zondag vanaf P8 aan de race beginnen. Ook de Rus was na afloop van de kwalificatie zeer kritisch over de ‘onduidelijke’ regels rond de track limits. “We hebben deze witte lijnen niet nodig, je hebt alleen ouderwetse grindbakken nodig. Dan ben je van deze onzin met ‘over de witte lijn’ en ‘ga niet helemaal over de witte lijn’ af”, zei Kvyat fel na een vraag van Motorsport.com . “Het irriteert mij mateloos, want het verpest het racen en ook zo’n geweldig circuit. Dat is het probleem.”

De oplossing is volgens Kvyat dus simpel: vervang de uitloopstroken met grindbakken en je bent van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon en Kvyat balen van ‘inconsistente’ regels rond track limits