Het laatste formule 1 nieuws

Albon heeft het lastiger op 'nieuwe' Formule 1-circuits

Albon heeft het lastiger op ‘nieuwe’ Formule 1-circuits

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

En van die ‘nieuwe’ circuits zijn er nogal wat dit seizoen. Alexander Albon geeft aan dat hij het op dat soort circuits lastiger heeft dan op de circuits die hij reeds kende. Daarbij maakt hij nog eens onderscheid tussen circuits waar hij reeds met de Red Bull -bolide heeft gereden.

“Het is makkelijk om naar circuits te gaan waar ik al ooit heb gereden, zeker als dat met de Red Bull-bolide was”, zo laat Albon optekenen tegenover onder andere RacingNews365 . “Dit seizoen was dat alleen op Monza (hij vergeet Spa-Francorchamps, red.). “Daar kleven voor mij voordelen aan, ik denk dat die specifieke ervaring op die circuits belangrijk is.”

“Red Bull is natuurlijk nog een relatief nieuwe omgeving voor mij en daar komen dan ook nog nieuwe circuits bovenop”, vervolgt Albon, die daarmee wil uitleggen waarom hij soms wat worstelt op nieuwe circuits. Desondanks wil hij niet zeggen dat het hem niet bevalt om naar al die nieuwe locaties af te reizen, integendeel. Hij geniet daar ook van.

“Het is niet iets negatiefs, ik vind het juist wel iets goeds. Het heeft iets weg van de oude Formule 3 en Formule 2-tijden. Ik vind het idee van instappen en je moeten aanpassen aan die nieuwe uitdagingen leuker dan simpelweg het moeten finetunen van setups van voorgaande jaren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon heeft het lastiger op ‘nieuwe’ Formule 1-circuits