Het laatste formule 1 nieuws

Albon krijgt twee races om zich te bewijzen bij Red Bull

Albon krijgt twee races om zich te bewijzen bij Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Albon is bezig aan zijn tweede Formule 1-seizoen en werd vorig jaar halverwege het seizoen naar Red Bull gehaald als de vervanger van de tegenvallend presterende Pierre Gasly. Een jaar later weet ook de Thai echter niet te overtuigen: van de 211 punten die Red Bull tot dusver dit jaar heeft behaald werden er slechts 64 gescoord door Albon, die veel snelheid tekort komt vergeleken met teamgenoot Verstappen. Albon krijgt tot en met Imola de kans

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft de Thai nog twee races de kans voordat het team naar alternatieve opties gaat kijken: “We willen dat Alex het stoeltje voor zich opeist en laat zien dat we niet naar een alternatief hoeven te zoeken”, aldus de teambaas. “Ik denk dat iedereen in het team dat ook wil.”

Albon scoorde eerder dit jaar in Mugello zijn eerste en tot dusver enige podiumfinish in de Formule 1, maar tijdens de vorige race op de Nürburgring stelde hij nog flink teleur: “Ik heb het gevoel dat hij sinds Mugello de draad op heeft weten te pakken. Hij heeft een paar lastige weekenden achter de rug, dus hij moet terugslaan. Hier en vooral in Imola moet hij van start tot finish twee sterke weekenden hebben. Dat is onze focus, dat is ons doel.” Eventuele vervanging komt van buitenaf

Hoewel met name Pierre Gasly dit jaar veel indruk maakt in de Alpha Tauri, laat Horner weten dat de Fransman net als teamgenoot Daniil Kvyat niet op het lijstje van eventuele vervangers staat mocht Albon na dit jaar toch moeten vertrekken bij Red Bull: “De line-up van Alpha Tauri staat al aardig vast. Onze voorkeur gaat dus uit naar Alex, maar als we naar een andere oplossing moeten zoeken zullen we buiten Red Bull moeten gaan kijken omdat we simpelweg niemand klaar hebben staan om in te stappen.”

Aan opties heeft Red Bull in elk geval geen gebrek, aangezien Sergio Perez, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean en Kevin Magnussen vooralsnog zonder contract voor 2021 zitten: ‘Er zijn aardig wat goede rijders op de markt momenteel die volgend jaar weleens zonder contract kunnen zitten,” beaamt Horner.

[…]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon krijgt twee races om zich te bewijzen bij Red Bull