Het laatste formule 1 nieuws

Albon op poleposition voor felbegeerd Formule E-stoeltje

Albon op poleposition voor felbegeerd Formule E-stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In aanloop naar het 2019-seizoen had Alexander Albon al een Formule E-contract op zak toen Helmut Marko de jonge Britse Thai plots opbelde. Hij had ooit al een jaar deel uitgemaakt van het Red Bull -juniorprogramma, maar na een teleurstellend seizoen was hij daar weer de deur gewezen door de Oostenrijker.

Die wilde hem echter plots terug, want door het verrassende vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull moest Pierre Gasly worden doorgeschoven en was er een stoeltje vrij bij Toro Rosso. Er stond nog geen junior klaar, dus dacht de Red Bull-adviseur meteen aan Albon. Die verscheurde zijn Formule E-contract bij Nissan en verkaste naar de Formule 1.

Twee jaar later stond hij weer naast de baan, want een teleurstellend seizoen voor Red Bull bracht een voorlopig einde aan zijn aspiraties in de koningsklasse van de autosport. Marko koos voor Sergio Perez en dus moest Albon op de reservebank en in de simulator gaan zitten, wat hij combineerde met een avontuur in de DTM.

Hij aast op een F1-terugkeer in 2022, maar het is niet zeker of hij volgend seizoen weer kans maakt op een Red Bull-zitje. Mocht het niet zo zijn, dan kan hij weer in zee met een oude bekende. Nissan, het team waar hij eind 2018 dus wegging, zou hem graag weer terug in de auto willen hebben in de Formule E.

Albon staat op poleposition voor het zitje, meldt The Race , dat hem graag naar de elektrische klasse haalt. De twee partijen hebben contact gehouden en praten nog regelmatig met elkaar. Het is nog niet duidelijk of Red Bull hem wil laten gaan of dat Albon een Formule E-avontuur zou kunnen combineren met een taak als reserve- en simcoureur.

Er zijn echter ook andere kapers op de kust, waaronder Lucas di Grassi, voormalig Formule E-kampioen wiens Audi-team na dit seizoen de sport verlaat. Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien. Om deze content te zien moet je cookies accepteren

Je hebt momenteel niet alle […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon op poleposition voor felbegeerd Formule E-stoeltje