Het laatste formule 1 nieuws

Albon: "Prestaties waren beter geweest als ik me beter had gevoeld in de auto"

Albon: “Prestaties waren beter geweest als ik me beter had gevoeld in de auto”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alexander Albon Alexander Albon zal aankomend seizoen weinig meters maken in een Formule 1-auto, maar is desalniettemin vastbesloten om zijn rol als reservecoureur bij Red Bull Racing optimaal te benutten. De Thaise Brit wil alles leren wat er te leren valt, om vervolgens in 2022 terug te keren op de grid.

Albon kende afgelopen jaar een lastige campagne in de koningsklasse. De 24-jarige coureur begon op zich sterk aan het seizoen en stevende in Oostenrijk in eerste instantie zelfs af op een podiumplaats. Hierna ging het echter snel bergafwaarts. Hij had het lastig in de RB16 en wist het tempo van teammaat Max Verstappen niet te matchen. Regelmatig reed Albon op het middenveld, waar hij wel meer dan eens sterke inhaalacties liet zien. Aan het eind van de rit was het echter niet genoeg om Red Bull Racing-topman Helmut Marko te overtuigen.

Artikel gaat verder onder video

De Thaise Brit werd opzij geschoven voor Sergio Perez . Hierdoor moet hij het dit jaar doen met de rol van reservecoureur. Ook zal hij een paar keer namens Red Bull Racing uitkomen in de DTM. Tijdens een mediasessie van de Oostenrijkse formatie stelt Albon zich sportief op. Hij laat weten het team ondanks de late beslissing niets kwalijk te nemen en wil dit jaar aan de zijlijn gebruiken om zoveel mogelijk te leren over de technische kant. Het doel voor de toekomst is namelijk duidelijk: één van de zitjes bij Red Bull Racing of zusterteam AlphaTauri.

“Dit jaar zal ik niet veel in de auto zitten, maar ik zal wel bij de races zijn. Meer zien en leren, waardoor ik de technische kant beter ga begrijpen,” vertelt Albon. “De wagen van afgelopen jaar was gewoon lastig en ik weet dat de prestaties beter zouden zijn geweest als ik me beter had gevoeld in de wagen. Dat doe ik nu ook met de nieuwe auto. Het draait erom dat de auto beter wordt. Daar heb ik me gedurende de winter veel mee bezig gehouden,” doelt hij op de RB16.

Wat denk jij? Zien we Albon ooit weer fulltime terug op de grid?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon: “Prestaties waren beter geweest als ik me beter had gevoeld in de auto”