Het laatste formule 1 nieuws

Albon werkt belangrijke testdagen af voor Verstappen en Red Bull

Albon werkt belangrijke testdagen af voor Verstappen en Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2022 zien we nieuwe banden in de Formule 1. Tezamen met de uitvoerige wijzigingen aan de bolides, zal ook het rubber onder handen worden genomen. Pirelli komt namelijk met 18-inch banden, die nog wel uitvoerig moeten worden getest. Elk team krijgt daarvoor een aantal testdagen. Deze week is het onder meer de beurt aan Red Bull om het nieuwe rubber aan de tand te voelen.

Alexander Albon mag die eervolle taak op zich nemen en zal in een oudere Red Bull-wagen rijden. Waarschijnlijk de RB15 uit 2019, waar hij eerder dit jaar samen met Max Verstappen en Sergio Perez ook al in testte. De Brit is de test- en reservecoureur van Red Bull en is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de RB18, de wagen voor 2022.

De testende coureurs kunnen feedback geven op de prototype band die Pirelli meeneemt, zodat deze in aanloop naar 2022 nog kan aanpassen. Elk team krijgt deze kans. Woensdag is Alpine ook in de weer in Barcelona, met test- en reservecoureur Daniil Kvyat achter het stuur, terwijl Alfa Romeo met Robert Kubica ook in actie deze dagen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon werkt belangrijke testdagen af voor Verstappen en Red Bull