Het laatste formule 1 nieuws

Albon ziet kans op comeback met racezitje in 2022: ‘Red Bull gelooft nog in me’

Albon ziet kans op comeback met racezitje in 2022: ‘Red Bull gelooft nog in me’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pijnlijk, anders kan Alexander Albon zijn degradatie van coureur naar testrijder bij Red Bull niet omschrijven. Toch zit hij niet bij de pakken neer, en richt zich erop in 2022 weer op de grid te staan. Het liefst voor één van de Red Bull-teams. ‘Ik ben eerder gedumpt, dat heb ik ook overleefd’.

“Het was natuurlijk teleurstellend”, blikt Albon in gesprek met geselecteerde media, waaronder FORMULE 1 Magazine, terug op het bericht dat hij eind 2020 van Red Bull kreeg: Sergio Pérez zou in 2021 zijn racezitje overnemen, Albon restte een reserverol en beperkt aantal races in de Duitse DTM.

Lees ook: Albon hard aan het werk in simulator om betere B-versie te maken van ‘lastige RB16’

“De Formule 1 is voor ons als coureurs waar je van droomt”, legt Albon die teleurstelling uit, al was hij er naar eigen zeggen – noodgedwongen – ook weer snel overheen. “Het heeft geen zin om medelijden met jezelf te hebben of negatief te zijn. Je moet door, doen wat je kan om terug te komen.”

Hij spreekt uit ervaring, zegt Albon met een wrang lachje. “Ik ben wel eerder gedumpt”, heeft hij het niet over zijn liefdesleven, maar bestaan als coureur. Sterker nog: hij is zelfs al eens eerder door Red Bull gedumpt – in 2012 na een tegenvallend Formule Renault-seizoen. “Het is nooit fijn om aan de kant te worden gezet, maar ik heb wel geleerd dat het je ook alleen maar meer motiveert. Je moet hard blijven werken. Zo heb ik dit eerder ook overleefd”, memoreert Albon. Na een goede Formule 2-campagne in 2018 trok Red Bull dus zelfs weer bij hem aan de bel.

Lees ook: Norris over vriend Albon: ‘Versloeg iedereen maar in de F1 is alles anders’ Vizier op ’22

Een terugkeer in de Formule 1 is zoals gezegd nog altijd zijn doel. “Ik wil in 2022 weer een zitje hebben.” Het liefst bij één van de Red Bull-teams, Red Bull Racing of Alpha Tauri. Hij wil doen wat hij kan – als testrijder én in de DTM – maar erkent dat hij het maar deels […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Albon ziet kans op comeback met racezitje in 2022: ‘Red Bull gelooft nog in me’