Het laatste formule 1 nieuws

Aleix Espargaró en Kenan Sofuoglu vliegen elkaar in de haren op social media

Aleix Espargaró en Kenan Sofuoglu vliegen elkaar in de haren op social media

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kenan Sofuoglu (l) met twee van zijn protegés Deniz Oncu (m) en Toprak Razgatlioglu (r) | foto© motogp.com Aleix Espargaró en Kenan Sofuoglu hebben het met elkaar aan de stok op social media. Aanleiding voor de inmiddels redelijk uit de hand gelopen discussie is het incident onlangs tijdens de Moto3 race op Circuit of the Americas en de daarna opgelegde schorsing van Deniz Oncu, één van de protegés van Sofuoglu.

Het zal velen nog op het netvlies gebrand staan, de crash tijdens de Moto3 race van de Red Bull Grand Prix of the Americas, de crash waarbij een viertal coureurs betrokken waren, een crash die voor een tweede rode vlag situatie zorgde in deze wedstrijd en het vroegtijdig einde betekende van deze vijftiende Moto3 race van het seizoen.

Na afloop van het voorval werd Deniz Oncu als schuldige aangewezen en bestraft voor een ongeoorloofde actie – het op een onverantwoorde manier afwijken van zijn lijn. De Red Bull KTM Tech 3 Moto3 coureur kreeg zelfs een behoorlijke pittige straf, een straf die hem de komende twee Grand Prix weekenden langs de kant houdt.

Vanzelfsprekend zorgde deze straf voor de nodige discussie, niets mis mee maar niet iedereen kon zijn emoties bedwingen zo bleek de afgelopen dagen maar eens weer op social media. Zo ontstond er o.a. een discussie naar aanleiding van een serie uitspraken welke Oncu’s manager en persoonlijke begeleider Kenan Sofuoglu deed naar aanleiding van het voorval. Kenan Sofuoglu: “Ik train mijn jongens om geen contact te maken, maar als je niemand inhaalt dan win je geen races. Formule 1 coureurs als Hamilton en Verstappen zijn ook agressief. Om succesvol te zijn moet je agressief zijn, het is een onderdeel van onze sport. De huidige coureurs klagen momenteel veel te snel.
Ik heb de videobeelden inmiddels al een aantal keren bekeken en ik heb in dezelfde race meer en andere gevaarlijke acties gezien, acties die echt veel gevaarlijker waren dan die van Deniz. De belangrijkste reden dat coureurs problemen hebben met mijn jongens is omdat ze te sterk worden en ze steeds lastiger te verslaan zijn, ja en dat is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Aleix Espargaró en Kenan Sofuoglu vliegen elkaar in de haren op social media