Het laatste formule 1 nieuws

Alex Albon terug in de F1 bij Williams: "Je weet nooit of je een nieuwe kans krijgt"

Alex Albon terug in de F1 bij Williams: “Je weet nooit of je een nieuwe kans krijgt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Albon moest eind 2020 bij Red Bull, waar hij teamgenoot van Max Verstappen was, plaatsmaken voor Sergio Perez. De 25-jarige Britse Thai kon de hooggespannen verwachtingen van Helmut Marko niet waarmaken. Dit jaar is hij reservecoureur bij Red Bull en daarnaast DTM-coureur, maar de toekomst ziet er goed voor hem uit. Komend jaar krijgt Albon een herkansing in de Formule 1 bij Williams. “Ik kijk er enorm naar uit om weer in de Formule 1 terug te keren”, aldus Albon in een eerste reactie. “Als je een jaar uit de Formule 1 bent, is het nooit zeker of je nog een nieuwe kans krijgt. Ik ben Red Bull en Williams extreem dankbaar dat ze in mij geloven en me hebben geholpen om op de grid terug te keren.”

“Het is erg goed om te zien dat Williams dit jaar zo’n progressie heeft geboekt. Ik kijk ernaar uit om die reis samen met het team voort te zetten in 2022. Mijn focus gaat nu weer op mijn rol als reservecoureur bij Red Bull. Ik ga proberen het team zo veel mogelijk te helpen om wereldkampioen te worden.”

Albon kende een succesvolle periode voorafgaand aan de Formule 1 met meerdere overwinningen in de kartsport , GP3 Series en de Formule 2. Zijn nieuwe teamgenoot Nicholas Latifi kent hij goed. In 2018 waren ze in de Formule 2 ook al teamgenoten bij het team van DAMS.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alex Albon terug in de F1 bij Williams: “Je weet nooit of je een nieuwe kans krijgt”