Het laatste formule 1 nieuws

Alex Thomson stapt uit racewereld

Alex Thomson stapt uit racewereld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Thomson stapt uit racewereld en richt zich op de volgende generatie zeilers. De Britse zeiler Alex Thomson heeft ook aangekondigd dat hij niet als schipper zal deelnemen aan de Vendee Globe van 2024, de solo non-stop race rond de wereld.

Hij sluit echter niet uit dat hij in 2028 weer zal deelnemen aan de race. Thomson heeft 19 jaar meegedaan in het IMOCA-circuit, waaronder vijf opeenvolgende Vendée Globe’s met twee podiumplaatsen en talrijke wereldrecords.

“Ik heb het voorrecht gehad om al bijna 20 jaar met IMOCA 60’s te racen. Ik hou van de sport, maar ik ben nu klaar om meer tijd aan land door te brengen, met mijn jonge gezin. Mijn vrouw Kate heeft de afgelopen 10 jaar in haar eentje onze kinderen opgevoed terwijl ik mijn droom nastreefde. Nu wil ik Kate steunen en haar dezelfde kans geven die ze mij heeft gegeven. Dit betekent niet dat ik met pensioen ga, ik verander alleen mijn rol: ik breng het grootste deel van mijn tijd niet meer op zee door, maar meer aan land”.

Thomson en zijn team 5 West Ltd blijven bij elkaar. “Het doel is altijd geweest om de Vendée Globe te winnen, wat voor mij de zwaarste sportieve uitdaging blijft die er vandaag de dag nog in de wereld is, en dat hebben we nog niet bereikt. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk, met een nieuwe schipper, en wij zullen hem of haar alle hulpmiddelen, kennis, ervaring en omgeving bieden om te winnen.”

“Naast het feit dat ik schipper ben, heb ik altijd geloofd dat het mijn rol is om een ambassadeur voor onze sport te zijn, door het verhaal aan een internationaal publiek te vertellen. In de afgelopen 20 jaar hebben we naar alle uithoeken van de wereld gezeild, van Rusland tot Mexico, Canada, Australië en Taiwan en zelfs de Yangtze rivier op naar Shanghai, China! Er is een enorme wereldwijde fanbase die de Vendée Globe volgt en ervan houdt. Ik wil de sport blijven promoten, het verhaal vertellen en mijn kennis en ervaring delen, maar met een focus op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alex Thomson stapt uit racewereld