Het laatste formule 1 nieuws

Alfa Romeo hoopt Kimi Raikkonen te behouden in andere rol: "Ook aanbiedingen van andere series"

Alfa Romeo hoopt Kimi Raikkonen te behouden in andere rol: “Ook aanbiedingen van andere series”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kimi Raikkonen maakte vorige week zijn afscheid als Formule 1-coureur bekend. Inmiddels is bekend dat de 41-jarige Fin komend seizoen bij Alfa Romeo wordt opgevolgd door zijn landgenoot Valtteri Bottas. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur heeft de laatste seizoenen veel aan de ervaring van Raikkonen gehad en hoopt de wereldkampioen van 2007 in een andere rol voor het team te behouden. Volgens Vasseur stond Raikkonen vorig jaar al op het punt om te stoppen. “Het is een persoonlijke afweging, een Formule 1-seizoen vraagt steeds meer van lichaam en geest”, aldus de teambaas in een interview met GP Fans. “Het is goed dat Kimi de tijd heeft genomen voor deze beslissing. Het is geen gemakkelijke keuze en het ergste is dat je na je laatste race niet weet wat je wilt gaan doen.”

“Ik weet dat Kimi al aanbiedingen van andere kampioenschappen heeft gehad. We moeten het niet overhaasten. Het is veel beter om hem tot rust te laten komen en er later over te praten. Ik zou Kimi heel graag voor het team behouden, maar dat heeft tijd nodig. Het zou fout zijn om nu meteen een keuze over de toekomst te maken.”

Vasseur is lovend over de inbreng van Raikkonen. “Hij heeft veel ervaring naar het team meegebracht. 20 jaar heeft hij in een winnende auto gereden, gevochten voor het kampioenschap, en dat was van grote waarde voor de ontwikkeling van het team. Natuurlijk hadden we graag betere resultaten geboekt, het zit ook in het aard van een coureur om steeds beter te willen. Maar het is zoals het is en de bijdrage van Kimi was geweldig .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alfa Romeo hoopt Kimi Raikkonen te behouden in andere rol: “Ook aanbiedingen van andere series”