Het laatste formule 1 nieuws

Alfa Romeo Racing vraagt zich hardop af welke F1 GP's niet doorgaan: "De huidige infectie situatie..."

Alfa Romeo Racing vraagt zich hardop af welke F1 GP’s niet doorgaan: “De huidige infectie situatie…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De situatie met het coronavirus laat de Formule 1 nog steeds niet onberoerd. Ook de koningsklasse van de autosport moet omgaan met de situatie in de wereld en de ruimte die overheden geven om een race te organiseren. Alfa Romeo Racing teammanager Beat Zehner denkt dat sommige races zomaar ineens niet kunnen doorgaan. “Persoonlijk geloof ik dat we dit seizoen stap voor stap moeten nemen”, aldus Zehner tegen het Duitse Auto Motor und Sport. “Zoals het er vandaag de dag voorstaat, kunnen we naar Imola gaan. Maar ik kan me niet voorstellen dat de overheid in Engeland ons een Grand Prix laat houden met de huidige infectie situatie. Op dit moment zouden we waarschijnlijk ook niet naar de Nürburgring gaan met de hele situatie.”

“De vaccinaties gaan op een gegeven moment werken, maar het gebeurt niet zo snel als we gehoopt hadden. Ik denk dat het ons in de tweede helft van het seizoen gaat helpen. Op dit moment zie ik ons ook niet rijden op tijdelijke circuits. Ik zou verbaasd zijn als Monte Carlo ons zou verzekeren dat ze de race willen houden. Als je overweegt dat we de 2021-auto nog wat moeten ontwikkelen, terwijl we 23 races doen en vol gas ons voorbereiden op 2022, wordt het een zwaar jaar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alfa Romeo Racing vraagt zich hardop af welke F1 GP’s niet doorgaan: “De huidige infectie situatie…”