Het laatste formule 1 nieuws

Alfa Romeo stelt auto voor Formule 1-seizoen 2021 voor

Alfa Romeo stelt auto voor Formule 1-seizoen 2021 voor

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De onthulling gebeurde op voorspraak van titelsponsor PKN Orlen in Warschau. De Poolse oliemaatschappij tekende vorig jaar een meerjarige deal met het team uit Hinwil, dat met Robert Kubica een Poolse reserverijder in de gelederen heeft. Net als voorgaande twee seizoenen vormen Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi in 2021 het rijderspaar van Alfa Romeo .

Ondanks dat de Zwitserse renstal vorig jaar met de C39 reed, heet de auto voor dit seizoen niet de C40 maar de C41. Dit komt doordat Alfa Romeo al begonnen was met het ontwerpen van de compleet nieuwe Formule 1-auto waarvan de introductie eigenlijk voor 2021 stond gepland, maar om kostentechnische redenen is uitgesteld tot 2022. Dit project had al de naam C40 gekregen. Waarschijnlijk om intern verwarring te voorkomen besloot het team aan de benaming vast te houden en de auto voor 2021 de C41 te noemen, waar andere teams ervoor kozen om de nummering gewoon door te laten lopen (zoals Mercedes met de W12) of een letter toe te voegen aan het chassisnaam van vorig jaar (zoals Red Bull met de RB16B).

Met de C41 zal Alfa Romeo ongetwijfeld hopen op een beter seizoen dan in 2020. Mede door de mager presterende Ferrari -motor kwamen Raikkonen en Giovinazzi vorig jaar niet verder dan acht schamele WK-punten, waardoor het team achtste werd in het kampioenschap. Of Alfa Romeo dit jaar een stap kan maken, valt echter te bezien, doordat de coronacrisis het team niet in de koude kleren is gaan zitten en de introductie van een nieuw aerodynamisch pakket in 2022 ook het nodige van de Sauber-operatie, zoals de organisatie achter het team nog steeds heet, zal vragen. Doordat de reglementen bovendien stabiel zijn gebleven, zal eventuele progressie vooral moeten komen van de nieuwe power unit die Ferrari voor dit jaar heeft gebouwd.

“We hebben een moeilijk jaar achter de rug”, zei teambaas Frederic Vasseur eerder. “We hadden al vrij vroeg in de smiezen dat het een lang seizoen voor ons zou worden. Maar over geheel genomen heeft het team goed gereageerd. Ondanks dat we het financieel niet makkelijk hadden door de coronacrisis hebben we tijdens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alfa Romeo stelt auto voor Formule 1-seizoen 2021 voor