Het laatste formule 1 nieuws

Alfa Romeo-teambaas laakt 'nieuwe' regelgeving in de Formule 1: "Niet de juiste manier"

Alfa Romeo-teambaas laakt ‘nieuwe’ regelgeving in de Formule 1: “Niet de juiste manier”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De nieuwste zogenoemde TD ( technical directive, technische richtlijn, red.) in de Formule 1 is dat pitstops vanaf de Grand Prix van Hongarije om veiligheidsredenen moeten worden vertraagd. Dat betekent dus dat de recordkorte stops van iets minder dan twee seconden van Red Bull binnenkort verleden tijd zullen zijn.

Frederic Vasseur vindt de timing van de invoering van de nieuwe richtlijnen en het feit dat de sport hierdoor tegenwoordig wordt gecontroleerd niet oké. “De Formule 1 door middel van TD’s reguleren tijdens het seizoen is in mijn ogen niet de juiste manier”, zegt de Fransman in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“We hadden de hele winter de tijd om dingen voor te bereiden. Vergeleken met vorig jaar zijn pitstops niet veranderd en als ze iets wilden aanpassen, had dat afgelopen winter gedaan moeten worden”, meent Vasseur. “Nu moeten we ineens om veiligheidsredenen dingen haastig veranderen, maar ik betwijfel of dat de veiligheid wel ten goede komt.”

De Alfa Romeo -teambaas vindt het met name vervelend omdat zijn monteurs – vanwege de quarantaine waarin zij tussen de races zitten – niet tussen de fabriek in Silverstone en het circuit in Boedapest mogen vliegen om te oefenen.

Sowieso is Vasseur geen fan van het reguleren van de Formule 1 door middel van al die tussentijdse nieuwe technische richtlijnen. “Dat is niet de juiste manier om het te doen. We krijgen nu op maandagochtend meer nieuwe TD’s dan er persberichten de deur uitgaan”, zegt hij. “Iedere maandag hebben we een nieuwe lijst met TD’s. Het is de nieuwe manier om de F1 te reguleren, maar het is niet de juiste manier.”

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alfa Romeo-teambaas laakt ‘nieuwe’ regelgeving in de Formule 1: “Niet de juiste manier”