Het laatste formule 1 nieuws

Alle reglementswijzigingen voor het F1-seizoen van 2021 op een rijtje

Alle reglementswijzigingen voor het F1-seizoen van 2021 op een rijtje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wijzigingen Het seizoen van 2021 had hét seizoen moeten worden waarin de Formule 1 volledig op schop ging. Het loopt alleen anders, want 2020 werd even een wat ander jaar dan we ons voorgesteld hadden. Daarom verandert er nu een stuk minder, al blijft ook echt niet alles bij hetzelfde.

Budget
Eén van de belangrijkste veranderingen die bij het hele 2021-pakket hoorde, was het budgetplafond. Dat wordt al wel ingevoerd volgend jaar. Volgend jaar mogen teams nog maar 145 miljoen dollar uitgeven. Omgerekend zo’n 120 miljoen euro. Voor sommige teams betekent dat een hele forse bezuiniging, vooral de topteams. Bij Mercedes en Red Bull gaat het budget bijvoorbeeld ongeveer twee derde omlaag. Het doel hiervan is niet alleen om de sport goedkoper te maken, maar ook om minder grote verschillen tussen de teams te krijgen. Een groter budget betekent immers vaak ook dat een team het beter doet. De jaren na 2021 gaat het budgetplafond steeds verder omlaag.

Vloer
Je zal misschien al wel hebben begrepen dat de auto’s voor volgend jaar vrijwel hetzelfde blijven. Pas in 2022 moeten er auto’s ontworpen worden volgens een heel nieuw pakket reglementen. Grofweg zullen ze er in 2021 dus nog hetzelfde uitzien als nu, maar er verandert wel degelijk het één en ander. De meest belangrijke wijziging zit ‘m in de vloer van de auto’s. Die moet volgend jaar namelijk een stuk eenvoudiger worden. Aan de achterkant, dus net voor de achterwielen, moet de vloer meer naar binnen toe lopen. Daar wordt ‘ie dus wat smaller. Ook mogen er geen ingewikkelde vleugeltjes en sleuven meer in geplaatst worden voor de aerodynamica. Het doel is om minder downforce achterop de auto te hebben, om zo langer met de banden te kunnen doen. Ook de diffuser aan de achterkant verandert. Het deel met al die verschillende schotjes onder het achterlicht. Die schotjes mogen minder diep naar beneden doorlopen. Ook dat zal resulteren in minder downforce op de achterkant van de auto’s.

Uiteraard zijn de teams al druk bezig om met de eenvoudigere vloer en diffuser toch redelijk vergelijkbare prestaties te kunnen leveren. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alle reglementswijzigingen voor het F1-seizoen van 2021 op een rijtje