Het laatste formule 1 nieuws

Allison: 'Overtuigd dat mensen een houdbaarheidsdatum hebben in deze sport'

Allison: ‘Overtuigd dat mensen een houdbaarheidsdatum hebben in deze sport’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

James Allison heeft er zelf voor gekozen om zijn taken als technisch directeur van Mercedes neer te leggen. De Brit zal vanaf juli vervangen worden door Mike Elliott, en zelf de nieuwe rol van Chief Technical Officer op zich gaan nemen.

Vanaf 2022 zullen de Formule 1-reglementen volledig op de schop gaan. Niet alleen worden de krachtbronnen bevroren, ook zullen de auto’s er volledig anders uit gaan zien. Dit vergt een flinke transitie van de teams, waarbij Allison een sleutelrol zal gaan spelen. Zojuist heeft het team van Mercedes namelijk bekendgemaakt dat Allison zijn taken als technisch directeur vanaf juli aanstaande gaat neerleggen. De 53-jarige monteur zal dan de functie van Chief Technical Officer gaan bekleden.

Artikel gaat verder onder video

Binnen zijn nieuwe rol als CTO zal hij namelijk verantwoordelijk zijn voor de uitdagingen die het volgende tijdperk van de koningsklasse met zich meebrengt. In een persbericht van Mercedes legt hij uit dat hij er zelf voor gekozen heeft om zijn functie neer te leggen. “Ik ben ervan overtuigd dat mensen die een senior functie in deze sport bekleden, een soort houdbaarheidsdatum hebben”, vertelt Allison over zijn beslissing. “Ik heb ervoor gekozen om afstand te nemen van mijn rol als technisch directeur, zodat ik het stokje vervolgens door kan geven op een moment die voor zowel de organisatie als mijzelf juist is.”

“Ik heb genoten van de afgelopen vier jaar als technisch directeur en het was een bijzonder voorrecht om de technische inspanningen van het team te mogen leiden”, voegt hij eraan toe. “Ik hoop dat ik in mijn rol als CTO een nuttige bijdrage kan leveren op een nieuw werkterrein. Mijn grote focus zal liggen op het vergroten van om onze capaciteiten over de gehele linie en het ondersteunen van Toto [Wolff, red.] bij de grote strategische uitdagingen waarmee we in de nabije toekomst worden geconfronteerd”, aldus Allison. James Allison en Toto Wolff

Lees het hele artikel op de volgende pagina Allison: ‘Overtuigd dat mensen een houdbaarheidsdatum hebben in deze sport’