Het laatste formule 1 nieuws

Alonso beantwoordt de vraag: "Wie is er beter, hij of Hamilton?"

Alonso beantwoordt de vraag: “Wie is er beter, hij of Hamilton?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het debuutjaar van Lewis Hamilton in de Formule 1 was zonder meer spectaculair te noemen. Dat kwam doordat de Brit in een keiharde strijd met toenmalig teamgenoot Fernando Alonso terechtkwam. Beide coureurs vochten zowel op de baan als buiten de baan (non-verbaal) duels met elkaar uit. Toch zijn de F1-fans volgens Alonso niet helemaal op de hoogte van de details van dat gevecht in 2007. Dat legt hij uit als hij de vraag krijgt wie er beter is: hij of Hamilton.

“Het is lastig om coureurs met elkaar te vergelijken, ook coureurs die in hetzelfde tijdperk rijden of zelfs teamgenoten zijn van elkaar”, begint Alonso zijn verhaal tijdens de podcast van WTF1 . “Natuurlijk kun je een betere vergelijking maken als twee coureurs teamgenoten van elkaar zijn, maar zelfs dan zijn er variabelen, aangezien niet iedereen beschikt over alle informatie.”

“Iedereen heeft het erover dat Hamilton als rookie zo goed was. Men ziet echter over het hoofd dat we in die tijd ook de overstap maakte naar de Bridgestone banden, waar ik nog nooit mee had gereden. Lewis kwam over uit de GP2 en had daar al wel met Bridgestones gereden. Ik moest daardoor weken langer wennen aan de banden. Dat is zo’n voorbeeld van wat de meeste mensen niet weten.”

Volgens Alonso hadden beide coureurs in 2007 ook met wat pech te maken, waardoor Kimi Raikkonen er uiteindelijk vandoor ging met de titel. “Lewis had dus wat voordeel voor wat betreft de banden, maar hij had net als ik ook behoorlijk wat pech dat seizoen. Zo vloog hij tijdens de op een-na-laatste race van het seizoen ongelukkig van de baan, bij het binnen rijden van de pitstraat in China. Daar staat tegenover dat ik onder meer een onterechte straf kreeg naar aanleiding van het pitstop-incident tijdens de kwalificatie van de GP in Hongarije.”

“Daarmee kun je stellen dat het wat betreft pech dus ongeveer gelijk was gedurende dat seizoen”, aldus Alonso die ziet dat Hamilton op het moment uitermate goed presteert. Maar wie er tussen hen nu beste is? “Het werd dat in puntenaantallen 109-109. Misschien is dat wel het antwoord.”

In 2021 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso beantwoordt de vraag: “Wie is er beter, hij of Hamilton?”