Het laatste formule 1 nieuws

Alonso: "Deze crash was geen big deal, op Silverstone was het dat wel"

Alonso: “Deze crash was geen big deal, op Silverstone was het dat wel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft zich uitgesproken over de crash van Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Italië. De tweevoudig Formule 1 -kampioen vindt het niets meer dan een race-incident, in tegenstelling tot de botsing tussen de twee op Silverstone.

“Het zijn twee kampioenen die altijd op de limiet vechten. Ik heb het incident net gezien, en het lijkt erop dat hun positie ten opzichte van de kerb ongelukkig was” , begint Alonso in gesprek met de Spaanse tak van Motorsport.com . Alonso vindt crash Monza niet te vergelijken met Silverstone

Hij ziet de crash echter als niets meer dan een race-incident. “De snelheid is laag, zo’n dertig of veertig kilometer per uur, er is geen gevaar” , legt de Alpine-coureur uit. “Ik denk dus niet dat het een ‘big deal’ was vandaag. In Silverstone was het dat wel, maar dit was gewoon een race-incident.”

“Ik denk dat Lewis in de eerste bocht probeerde wijd te gaan om Max te dwingen de bocht af te snijden. Max sneed de bocht niet af, hij bleef aan de buitenkant, maar kon toen bocht twee niet aan de binnenkant ingaan. Ze hebben allebei gedaan wat ze moesten doen, ze waren allebei aan het racen en het was niet veel anders dan de vijf of zes incidenten die we bij de start zagen” , aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso: “Deze crash was geen big deal, op Silverstone was het dat wel”