Het laatste formule 1 nieuws

Alonso eerlijk: 'Moest aan het begin van het jaar overal aan wennen'

Alonso eerlijk: ‘Moest aan het begin van het jaar overal aan wennen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso zegt dat hij zich nog 25 voelt, ondanks dat hij volgende week 40 wordt. De Spanjaard heeft zijn vorm weer gevonden na een voorzichtige start bij zijn rentree in de Formule 1 .

Alonso is na twee jaar afwezigheid teruggekeerd in de Formule 1 met Alpine. De Spanjaard zette in 2018 na een aantal magere jaren met McLaren een punt achter zijn Formule 1-loopbaan, maar toen Alpine (toen nog Renault ) met een aanbod kwam kon hij dit niet afslaan. Alonso begon wat voorzichtig, maar zit ondertussen op vijf puntenfinishes achter elkaar, met een zesde plek in Baku als beste resultaat. Alonso moest wennen aan Renault

“Ik voel me goed. Ik heb meer zelfvertrouwen in de auto” , laat Alonso weten aan MotorsportWeek.com . “Ik had aan het begin van het jaar wat races nodig om overal aan te wennen, niet alleen aan F1 zelf, maar ook aan de Renault.” Alonso denkt dat hij sneller in vorm had kunnen zijn wanneer hij weer bij McLaren zou instappen, omdat hij daar het stuurtje beter van kent.

“Eerlijk gezegd had ik in de eerste paar wedstrijden na het [fiets] ongeluk nog wat stress van het terugkomen. Ik was een beetje bezorgd over de kaak en de schouder waar ik een kleine blessure had” , geeft Alonso toe. Verjaardag volgende week

Daar heeft Alonso nu echter geen last meer van en hij voelt zich 200 procent fit naar eigen zeggen. “Volgende week is een ander nummer, maar ik voel me nog 25. Dus welk nummer er ook in mijn paspoort staat, dat is niet hoe ik me voel” , besluit hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso eerlijk: ‘Moest aan het begin van het jaar overal aan wennen’