Het laatste formule 1 nieuws

Alonso: "Hamilton kwam als een tsunami de Formule 1 in"

Alonso: “Hamilton kwam als een tsunami de Formule 1 in”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1. Dit deed de Brit voortreffelijk door als tweede te eindigen in de strijd om het kampioenschap en vier races op zijn naam te schrijven. Fernando Alonso kan het debuutjaar van Hamilton in de Formule 1 dan ook nog goed herinneren. “Lewis kwam als een tsunami de Formule 1 binnen, voornamelijk door het geweldige talent waarover hij beschikte. Hij presteerde direct en dat zorgde natuurlijk ook voor een strijd tussen ons twee”, aldus Alonso die toen al zijn twee wereldtitels had veroverd in de koningsklasse van de autosport.

“Ik denk eigenlijk niet dat er problemen waren tussen mij en hem in dat jaar”, vervolgt de huidige Alpine F1-coureur zijn verhaal tegenover Sky Sports . “Het was vooral het team dat de situatie destijds niet onder controle had. Ik zal geen namen noemen, maar het management van het team heeft ons in die tijd niet goed begeleid. We waren twee jonge coureurs, die vol ambitie zaten en daardoor hadden we achteraf gezien behoefte aan meer management vanuit het team.”

Hamilton schreef de titel van 2008 op zijn naam met McLaren en won daarna nog eens zes titels met Mercedes . Ook dit jaar strijdt de Brit weer om de titel, terwijl Alonso dit seizoen na twee jaar van afwezigheid terugkeerde in de Formule 1. De Spanjaard hoopt in het 2022-seizoen te verrassen door met Alpine te strijden om de overwinningen, maar tegelijkertijd heeft hij ook andere raceklassen nog niet uit zijn hoofd gezet.

“De Indy500 staat nog altijd op mijn lijstje en ook de Dakar-rally lijkt me heel interessant. Ik wil vooral een van de compleetste coureurs in de autosport zijn. Daarnaast zou ik op privé-vlak ook graag nog eens vader worden, dus ik heb ik nog genoeg wensen die in vervulling kunnen gaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso: “Hamilton kwam als een tsunami de Formule 1 in”