Het laatste formule 1 nieuws

Alonso: "Heb enkele F1-races nodig om weer op niveau te komen"

Alonso: “Heb enkele F1-races nodig om weer op niveau te komen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

7:33 – Fernando Alonso verwacht dat hij tijdens het Formule 1-seizoen 2021 enkele races nodig heeft om weer helemaal op niveau te komen. De Spanjaard bereidt zich inmiddels voor op zijn F1-comeback en was in dat kader ook aanwezig bij het team van Renault in Imola.

Na twee jaar afwezigheid en talloze uitstapjes – met de Indy 500, het WEC en zelfs de Dakar Rally – keert Alonso in 2021 terug op het hoogste niveau. Alonso heeft daarvoor al een filmdag met de 2020-Renault afgewerkt en zal komende week enkele Renault-junioren vergezellen in Bahrein voor een test met de 2018-bolide. Het Franse merk wil de tweevoudig wereldkampioen ook graag inzetten voor de ‘young driver test’ na afloop van dit seizoen, maar daar zijn rivaliserende teams niet zo over te spreken.

Weinig voorbereiding, uitdaging nog groter
Alonso denkt niet dat deze voorbereiding voldoende is om in 2021 meteen weer de oude te zijn. “Wanneer ik me weer helemaal comfortabel voel in de auto? Dat is lastig te zeggen. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat het wel een paar races duurt om weer op niveau te komen.” De man uit Oviedo ziet nog een extra obstakel. “We hebben waarschijnlijk maar anderhalve dag per coureur tijdens de wintertest”, duidt hij op het plan om het aantal testdagen in 2021 terug te brengen tot drie. “Dat is voor iedereen een nadeel, maar voor mij nog iets meer omdat ik twee jaar niet met deze auto’s heb gereden.”

“Maar goed: het is wat het is, dan moet ik het op de simulator maar zo goed mogelijk proberen.” Alonso voegt wel toe dat de virtuele wereld niet alles kan vervangen. “Dit is en blijft een nieuw team, met nieuwe functies op het stuur, nieuwe procedures, nieuwe engineers en nog veel meer nieuwe dingen. Dat zal tijd kosten, al zal ik er alles aan doen om die aanpassingstijd zo kort mogelijk te maken.”

Alonso rekent en hoopt niet op invalbeurt in 2020
Een vroegtijdige rentree in de koningsklasse ziet Alonso niet zitten. Hij verwacht dit jaar geen race voor zijn rekening te nemen. “Nee, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso: “Heb enkele F1-races nodig om weer op niveau te komen”