Het laatste formule 1 nieuws

Alonso hield Hamilton af van overwinning: "100 procent, zonder twijfel cruciaal"

Alonso hield Hamilton af van overwinning: “100 procent, zonder twijfel cruciaal”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alpine was zondagmiddag de verrassende winnaar van de Grand Prix van Hongarije. Esteban Ocon wist tijdens de eerste bocht geen schade op te lopen en zag het team van Lewis Hamilton vervolgens in de fout gaan, waarna hij de overwinning pakte. Teamgenoot Fernando Alonso speelde daarin echter een belangrijke rol.

De ervaren Spanjaard rijdt sinds dit seizoen weer in de Formule 1 en liet in Hongarije nog maar eens zijn klasse zien. Alonso reed op de vierde positie en had Hamilton achter zich die probeerde om de top drie in te komen. De Britse rijder had het echter niet eenvoudig om zijn voormalig teamgenoot in te halen, al lukte dat uiteindelijk wel. Hamilton in gevecht met Alonso

Doordat Hamilton echter zolang erover deed om langs Alonso te komen, had hij geen tijd meer om eerste te worden. Volgens Alan Perman, sportief directeur van Alpine, had Hamilton anders de volledige punten gepakt. “100 procent, zonder twijfel cruciaal. Het was 11 ronden dat Hamilton achter hem zat geloof ik, en als hij hem in de eerste ronde voorbij was gegaan zoals hij Carlos Sainz in de eerste keer voorbij was gegaan, weet ik zeker dat Lewis er geweest zou zijn”, zo vertelt Perman op de officiële website van de Formule 1 .

Hamilton was in Hongarije zeker niet bezig aan zijn beste race uit zijn carrière, maar had een veel snellere auto dan de coureurs om hem heen. “Vergeet niet, Hamilton pitte als een van de laatsten dus hij had hele verse banden. Hij was een van de snelste mensen in die laatste stint.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso hield Hamilton af van overwinning: “100 procent, zonder twijfel cruciaal”