Het laatste formule 1 nieuws

Alonso: 'In de Formule 1 moet je over alles praten, ook leeftijd'

Alonso: ‘In de Formule 1 moet je over alles praten, ook leeftijd’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een pauze van de Formule 1 is Fernando Alonso dit seizoen weer terug om te rijden voor het team van Alpine. Met 39 jaar is de coureur een van de oudsten op de grid.

“Iedereen gaat zijn eigen weg. Aan leeftijd wordt van buitenaf veel meer belang gehecht. Dit jaar is het overdreven, de vragen die ik heb moeten beantwoorden over leeftijd en de clichés die ik heb moeten aanhoren lijken totaal onaanvaardbaar,” vertelt Alonso in een interview met Marca .

De Spanjaard verliet eind 2018 de Formule 1 om zich te focussen op andere dingen, waaronder de Indy500 . Begin dit jaar kwam hij terug, maar het valt hem op dat de vragen over zijn leeftijd maar blijven komen.

“Mijn hele sportcarrière andersom is geweest. Ik ben altijd de jongste geweest van degenen die raceten, in elke categorie. Ik heb nog nooit in mijn leven vragen over leeftijd beantwoord. Nu wel, Formule 1 is wat het is, het is zeer mediagericht en je moet over alles praten. Ook over leeftijd.” Kan Alonso nog een titel halen?

Alonso is niet van mening dat leeftijd belangrijk is, anders zouden er wel alleen maar jonge coureurs op de grid staan. Het zijn de tijden die belangrijk zijn in de Formule 1.

Op de vraag of een wereldkampioenschap ook nog haalbaar is op zijn leeftijd, zegt de coureur het volgende: “Ik weet het niet. Het zal in ieder geval niet aan de leeftijd liggen. Als de auto die je hebt en het team waarin je zit een moment van dominantie in de sport en superieure prestaties heeft, dan winnen de twee coureurs die in die auto rijden. Dus, zoals ik al zei, leeftijd is totaal secundair.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso: ‘In de Formule 1 moet je over alles praten, ook leeftijd’