Het laatste formule 1 nieuws

Alonso is 'oud' maar nog niet uitgeleerd: 'In 2022 bereik ik mijn top'

Alonso is ‘oud’ maar nog niet uitgeleerd: ‘In 2022 bereik ik mijn top’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de Verenigde Staten scoorde Alpine F1, het team van Fernando Alonso, voor het eerst in veertien races geen punten. Dat is iets waar de Spanjaard van baalt, maar hij maakt zich geen zorgen. 2022 wordt namelijk pas echt zijn jaar. Alonso beste Spaanse atleet van 2019

Bij het Spaanse Asturias Sports Gala won de veertigjarige Alonso de prijs van beste atleet van 2019. Alonso werd beloond voor zijn succes in het WEC-kampioenschap. De uitreiking kon vanwege corona niet doorgaan in 2020.

Bij het evenement stond de Alpine-coureur de pers te woord over zijn prijs en beantwoordde hij vragen over zijn rentree in de Formule 1. Marca citeert Alonso: “Ik ben erg blij met mijn terugkeer in de F1 na een jaar weg te zijn geweest.” Alonso op zijn top in 2022

Vanwege het uitstel van de regelwijzigingen in de F1 van 2021 naar 2022, zag Alonso een mooie kans om bij het Franse team te komen. Hij ziet het eerste jaar dan ook als een jaar om in te komen en verwacht van 2022 heel veel meer.

“Persoonlijk was ik nog niet helemaal comfortabel in de eerste races en raakte ik in de vierde of de vijfde race echt gewend. Het doel was om een jaar te gebruiken om naar de top te gaan in 2022. Ik denk dat ik mijn top dan zal bereiken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso is ‘oud’ maar nog niet uitgeleerd: ‘In 2022 bereik ik mijn top’