Het laatste formule 1 nieuws

Alonso is terug en geniet: 'Volgend jaar vechten met Hamilton en Verstappen'

Alonso is terug en geniet: ‘Volgend jaar vechten met Hamilton en Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso AFP Alle ogen zijn gericht op het titelgevecht tussen titelhouder Lewis Hamilton en uitdager Max Verstappen, maar ook de terugkeer van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in de Formule 1 doet veel stof opwaaien. Kan de gelouterde veteraan de jonge talenten nog wel bijbenen? Is hij niet te roestig? En kan hij van het Franse Alpine een winnende renstal maken?

De Spaanse coureur maakte in 2001 zijn F1-debuut bij Minardi en kwam daarna uit voor Renault, McLaren en Ferrari. Hij boekte 32 grand prix-zeges. In 2005 en 2006 werd Alonso wereldkampioen met Renault. Eind 2018 keerde hij de F1 de rug toe na een mislukt avontuur met McLaren.

Hij bleef echter racen. Alonso schreef in dienst van Toyota de 24 Uur van Le Mans op zijn naam. Zijn missie om ook de legendarische 500 mijl van Indianapolis op zijn naam te schrijven is nog niet volbracht.

Hoe bevalt de terugkeer in de Formule 1 tot nu toe?

“Ik geniet van alles. De adrenaline, de hectiek, de drukte op de baan. Dat heb ik gemist. Veel opwindender dan de testdagen die we achter de rug hebben. Testen is best leuk, maar racen is mijn passie. Na mijn uitstapjes in Le Mans, Indianapolis en Dakar is het heel fijn terug te zijn. Ik zocht een nieuwe uitdaging. Alpine was de interessantste optie. Dit team gaat een geweldige toekomst tegemoet.”

Alpine is de nieuwe naam van het Renault F1-team. Een middenmoter die weer wil winnen. Is dat realistisch?

“Dit jaar nog niet omdat de auto’s gebaseerd zijn op vorig seizoen. Natuurlijk hebben we een evolutie van de motor en daar verwachten we veel van. Hij is sneller en betrouwbaarder, maar het is niet genoeg om van deze auto een racewinnaar te maken. We mikken op volgend jaar. Dan moeten we op het niveau van Mercedes zitten.” Fernando Alonso AFP “Het is een meerjarenplan. Eerst gaan we samen groeien en vanaf 2022 moeten we oogsten. Het nieuwe reglement wordt een grote verandering. Auto’s worden volgend jaar heel anders en de pikorde kan worden opgeschud. Dat moet ons moment worden.”

Was het moeilijk om fit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso is terug en geniet: ‘Volgend jaar vechten met Hamilton en Verstappen’