Het laatste formule 1 nieuws

Alonso leert veel op Imola: “Vertrouwen met 300 procent gegroeid”

Alonso leert veel op Imola: “Vertrouwen met 300 procent gegroeid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso is nog niet te spreken over zijn eigen optredens sinds zijn Formule 1-rentree. De tweevoudig wereldkampioen is wel blij met de vele geleerde lessen tijdens de hectische Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola.

Fernando Alonso keerde dit jaar na een afwezigheid van twee seizoenen terug in de Formule 1. De Alpine -coureur liet zowel in Bahrein als op Imola enkele malen zijn kwaliteiten zien, maar is nog altijd niet tevreden over zijn eigen niveau. Hij erkent dat de wisselende omstandigheden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari het lastig maakten voor een rijder met weinig ervaring in de wagen, maar is wel tevreden met de vele lessen die hij heeft geleerd.

“Elke ronde voelen we ons meer comfortabel”, zei Alonso toen hij gevraagd werd naar de uitdaging voor nieuwe rijders. “Op Imola was het een ‘triple experience’, want van de eerste tot de laatste ronde hadden we te maken met wisselende omstandigheden. Het gripniveau veranderde continu. We hadden een rode vlag, een staande start en een rollende start. Er viel veel te oefenen en te leren, dingen die normaal vier of vijf races duren. En dat hebben we allemaal in één race gepropt. Ik ben dus blij met wat ik geleerd heb. Ook ben ik blij met het gevoel van de wagen in de regen. Dit was de eerste keer in het nat, de eerste keer met intermediates en de eerste keer op een baan met maar een smalle droge lijn. Dus er viel veel te leren en te analyseren. Tussen ronde 1 en ronde 63 was mijn vertrouwen met 300 procent gegroeid. Dat mag echter geen excuus zijn voor onze matige prestaties: ik heb niet goed gepresteerd. Ik moet beter voorbereid zijn en de volgende keer er beter klaar voor zijn. Het maakt niet uit of je weinig of geen tijd in de wagen hebt doorgebracht. Ik ga proberen volgende keer beter te zijn.” Zie ook:

Alpine onthult: Probleem met windtunnel heeft ons achterstand opgeleverd Alonso: “Heb zelf meer progressie te boeken dan de auto” Alonso: “Weet niet of ik de Indy 500 nog eens ga doen” […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso leert veel op Imola: “Vertrouwen met 300 procent gegroeid”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden