Het laatste formule 1 nieuws

Alonso looft Verstappen: "Hij gaat beter met de titeldruk om dan anderen"

Alonso looft Verstappen: “Hij gaat beter met de titeldruk om dan anderen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso is gecharmeerd van Max Verstappen . Dat was hij de afgelopen jaren al en nu nog steeds. Andersom is de Nederlander ook een fan van de tweevoudig wereldkampioen. “Als ik zelf niet zou racen zou ik hem supporten, want ik hou van zijn racestijl”, vertelde Verstappen op donderdag in Turkije.

Als Alonso in gesprek met onder andere RacingNews365 met de woorden van de Red Bull -coureur wordt geconfronteerd, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. Het respect is overduidelijk wederzijds.

“Aan het begin van het jaar heb ik ook gezegd dat de coureurs die de afgelopen jaren de meeste indruk op mij hebben gemaakt George Russell en Max Verstappen waren. Dat waren de coureurs waar ik de tv voor aanzette. Ze geven altijd wat extra, en daar zette ik de tv graag voor aan. Ik ben blij om dat te horen van Max”, reageert de Spanjaard.

Hij kijkt met veel aandacht naar het titelgevecht tussen Verstappen en Hamilton. Volgens Alonso gaat de Nederlander prima met de situatie om. “Wat betreft het titelgevecht lijkt hij inderdaad beter met de druk om te gaan dan anderen. Iedereen is weer anders, maar voor hem lijkt het geen big deal te zijn. Hij kijkt het race voor race aan en dat is denk ik de juiste benadering.”

Hij ziet zelfs parallellen tussen de titelstrijd van Verstappen en de titelstrijd die hij zelf op 24-jarige leeftijd uitvocht. Toen, in 2005, won hij namelijk zijn eerste wereldkampioenschap, ten koste van de grote Michael Schumacher. Formule 1-fans steunden Alonso massaal, net zoals Verstappen nu op veel steun kan rekenen.

“Ik was 24 en ik streed voor mijn eerste wereldtitel tegen een zevenvoudig wereldkampioen: Michael Schumacher”, herinnert Alonso zich. “Nu is het Lewis tegen wie Max vecht. Destijds hadden we tribunes vol blauw in Barcelona en nu hebben we volle oranje tribunes in Zandvoort . Er zijn dus veel overeenkomsten dit jaar. Laten we zien hoe het gaat eindigen”, aldus de Alpine-coureur. Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso looft Verstappen: “Hij gaat beter met de titeldruk om dan anderen”